zaterdag 26 november 2016

Juul maakte een bedje voor zijn Pokemons

Juul wilde graag een bedje voor zijn Pokemons. En nee, het mocht geen poppenbedje zijn. Dan maar zelf maken zeker! Hij is er een hele dag zoet mee geweest, maar het resultaat mag er echt wel zijn.


Hij is begonnen met het bedje, waarvoor hij een wijnkistje gebruikte en een bezemsteel door papa in 4 korte stukjes liet zagen. Het bevestigen van de pootjes onder het kistje deed hij helemaal zelf! Met een schroefboormachine was dat zo gedaan. Onder het motto: "Geen klus is te groot, geen pup is te klein!"

Daarna heeft hij het hele bedje geverfd in een lichte appelblauwzeegroene kleur en begon hij stofjes te kiezen. Dat moment vind ik altijd het spannendst. Wat als hij er nu net mijn lievelingsstofjes uitkiest? Zal ik dan nee kunnen zeggen? Maar kijk, zijn keuze viel op restjes ... Restjes van zijn lievelingshemdje en een ander stofje wat er volgens hem goed bij ging. 

Juul maakte uit de stofjes een matrasje voor zijn bedje, 2 kussentjes en een lakentje om zijn knuffeltjes onder te stoppen. Met het knipwerk heb ik hem wat geholpen, maar het naaien deed hij ook weer helemaal zelf. 
En sindsdien slapen zijn Pokemonsknuffels in hun eigen bedje naast dat van hem (dat nog steeds uitpuilt van andere knuffels hoor. En voor al die andere knuffels, dertien in totaal geloof ik, heeft hij ondertussen ook een kussentje genaaid!).

Naaisgroetjes van Juul en Tine!

26 opmerkingen:

 1. Juul zijn Pokemons zijn dik met hun Pokemongat in de boter gevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief! Nu kan iedereen lekker slapen. En de kleurtjes passen mooi bij de Pokemons. Goede smaak heeft die zoon van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zoiets heeft hij echt wel oog! En appelblauwzeegroen doet het hem keer op keer bij hem!

   Verwijderen
 3. Kei schattig en dikke duim voor Jules

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super tof, jong geleerd is oud gedaan! Zelfs de bijna 12-jarige zou dit wel zien zitten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen, zou ik zeggen! Maar plan zelf wel niet te veel ... het afwassen van de verfborstels, het opruimen van het gereedschap en het lostornen van verkeerde stiksels heb ik mogen doen ;)!

   Verwijderen
 5. super knap Juul!!!!!!!!!!***** (van Noor die eens heeeeeel graag en vooral heeel snel wil komen kijken naar dat prachtig bedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we afspreken dat ze dat dan in haar nieuwe pyjama mag komen doen ;)!

   Verwijderen
 6. Zo cool! Ik denk dat mijn pokemonfan dat ook wel zou zien zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterend zeg, hoe hij dat klaarspeelde!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!