maandag 7 november 2016

Een Bel'Anaïs sweater op zeer eigen wijze...

... in petrolkleur, omdat petrol naar het schijnt elk kleurentype flatteert. Dat leerde ik tijdens een speeddate met Leen van Prêt à Choisir tijdens de Ladiesday@MissAnaïs. Best interessant zo'n kleurenanalyse.


Maar goed ;-), terug naar de sweater. Sandra van stoffenwinkel MissAnaïs tekende een oversized sweater, one size fits all: in de Bel'Anaïs sweater. Blogster Bel'Etoile werkte een gedetailleerde tutorial uit, met foto's enzo en via haar site kan je het patroon gratis downloaden! Niks in z'n eigen om die trui in elkaar te steken (zoals wij in de Kempen plegen te zeggen als we bedoelen: iedereen kan het!). Bijkomend voordeel: beginners krijgen tips om eventuele drempels vlot over te raken. Zo leer je meteen nog wat bij! 

Om dit trendy patroon de eer te geven die het toekomt, wordt het in de spotlights geplaatst. Op verschillende blogs (zie onderaan) kan je deze week een eigen interpretatie van de Bel'Anaïs sweater spotten! MissAnaïs was zo gul om al deze blogsters te laten snuisteren in haar winkel en een stofje te schenken voor de blogtour. Hoe tof is dat!? Mijn oog bleef hangen bij een à La Ville Couture stofje... 

Ik liet me helemaal gaan en volgens het principe "dichterlijke vrijheid" hackte ik het patroon enthousiast. Ik vind dat dat mag ;-). Het resultaat is een minder oversized sweater met versmalde en verlengde schouders, een watervalhals en een heupboord...

Links en rechts van de waterval stikte ik een driehoekje, geknipt uit de stof die ik voor de boorden gebruikte...
Bij interesse wil ik de hack meer uitschrijven...

Het vernuftige van het oorspronkelijke patroon is dat het maar uit één maat bestaat en toch confectiematen 36 tot 46 past!  De kleine maatjes zullen wat "oversizeder" ogen dan de grote uiteraard...  Ideaal patroon dus... Meten hoeft nauwelijks ;-).
Naaivriendin Griet ging tijdens ons naaiweekend (hier volgt nog een blogbericht over) met het eigenlijke patroon aan de slag. Ze was zo aardig om voor mij te poseren zodat je meteen de gehackte met de echte kan vergelijken!Nog een woordje over de stof (zie ook onderaan dit bericht)... Verwerkt perfect... Voor koukleumen ideaal want het is een warme stof. Helaas is de blauwe tint volledig uitverkocht ondertussen. Maar, de prachtige gele variant is nog wel beschikbaar!


Andere versies die deze week verschijnen:
Inspinration - Naaisgerief -Kaatjesnaaisels - So Popo Sew - Bellevi - DoDidIt - Momfie 


Patroon: gratis patroon: Bel'Anais Sweater, maar wel behoorlijk gehackt (bij interesse steeds bereid om de hack ook uit te werken)  
Stof: via MissAnaïs te verkrijgen, staat niet op website dus even binnenspringen of bericht sturen via Facebook. Printed Flower Navy (à La Ville Couture stoffen: stoffencollectie die niet eender waar verkrijgbaar is! Een exclusieve collectie stoffen, vervaardigd in Europa en die behalve aan stoffenwinkels ook geleverde wordt aan grote modehuizen.)

Naaisgroetjes van TinneV

22 opmerkingen:

 1. Wauwie ! Zowel voor jouw versie als voor de originele versie prima geshowd door Griet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi! Ik heb wel interesse in de uitgewerkte hack :-) Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat je niet de enige bent, ik zal mijn belofte dus moeten nakomen ;-))

   Verwijderen
 3. Mamie couture Griet8 november 2016 om 16:00

  Mooie versie Tinne��
  Ik hack de volgende voor mijn zwangere dochter, zonder heupboord en ook met lange mouwen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je ;-). Hou zeker de blogpost van DoDiDIt in de gaten. Voor zover ik kon zien op instagram deed zij al iets in het kader van zwangere vrouwen ;-)

   Verwijderen
 4. Helemaal fan van je iets minder oversized hack dus een uitgewerkte uitleg kan ik alleen maar toejuichen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Ik kan al niet wachten op de beschrijving van je hack

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi!!! Ik heb ook wel interesse in de uitleg ;-). Lijkt me een zalige sweater om te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi en inderdaad een super stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super! Ik was meteen weg van de watervalhals, dus ja... ook ik zie die uitleg wel zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-). Ook jij zal bediend worden, niet op je wenken maar het zal komen hoor😉

   Verwijderen
 9. Echt een hele mooie versie! Ook de stofkeuze is super. En ook hier eentje die uitkijkt naar de uitleg...Dankjewel alvast!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!