zondag 28 februari 2016

Helemaal normaal en toch geen kleren te vinden!

Mijn vriend is volkomen normaal. Ok, misschien een beetje groot. En hier en daar wat gedisproportioneerd: spieren en zware beenderen, weet je wel ;-). But, hey, who's perfect anyway?  Toch... de t-shirts en de truien in de winkels zijn heel vaak (met een beetje geluk nét iets) te kort en/of zijn maat "is er al uit". Tenzij hij heel vroeg in het nieuwe seizoen gaat winkelen, dan kan het nog meevallen. Maar eum, voor we het weten is die periode al weer voorbij.
Dus  ga ik ook voor mijn vriend aan het naaien. Ik zocht iets eenvoudigs, zonder tierlantijntjes, sportief doch stijlvol... Hij houdt van sober en dus "geen aarigheid"! Annemie, collega blogster, raadde me de Omni Tempore van Sofilantjes aan. En zowaar, deze voldoet aan de eisen. Een simpel patroon met veel mogelijkheid tot variatie.

Een kap en zakken vond vond mijn vriend te jeugdig (voor op het werk). Een coll behoort niet tot zijn favorieten maar deze kon hem wel bekoren! Gekozen en ik kon aan de slag...

Voor ik het wist was de garderobe aangevuld. Met een trui die niet te breed maar wel lang genoeg is! Wat is het toch plezier om kleding zelf te kunnen maken en aan te passen aan eigen-aardigheden. Veel foto's kan ik deze keer niet tonen maar dat hoeft ook niet... Bovendien is het niets speciaals wat ik maakte maar misschien help ik iemand over de drempel om toch ook eens een mannenpatroon uit te proberen. En mannen geruststellen dat het niet griezelig is om "een eigenmaak" te dragen. Het hoeven geen rare modellen te zijn of al te gedurfde kleuren. Simpel volstaat...

Zo te horen, ben ik één van de weinigen die voor haar mannelijke wederhelft met de naaimachine aan de slag gaat... Blijkbaar willen ook heel wat mannen niets zelfgemaakt. Trauma's uit de kindertijd? Kriebelende truien? Sjaals in de verkeerde kleur? Gehaakte mutsen?
Mijn vriend vind het gelukkig wel leuk om ook iets te krijgen ;-). En dat is fijn want er zijn nog heel wat mooie patronen voor mannenkledij te vinden. Mijn stoffenkast is bovendien stilaan goed gevuld met stoffen die hem aanstaan... Maakte je zelf wel al mannenkledij? Of juist niet? Ik lees jullie ervaringen en tips graag!


patroon: Omni Tempore van Sofilantjes

Naaisgroetjes TinneV

21 opmerkingen:

 1. Supergoed gelukt Tinne! De trui past zo te zien perfecto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helegans Annemie!gepast en goedgekeurd. Mag morgen mee naar twerk;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar : de liefde van de man gaat niet alleen Door de maag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh leuk, dit model ga ik eens opzoeken. Mijn man heeft wel graag een kledingstuk dat ik maakte, zelfs een hemd. En zijn ultieme droom: een broek. Maar daaar waagde ik me nog niet aan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. broeken, tja, dat is voor mij wel een stap te ver ;-), hoewel ik er al wel mooie zag voorbij komen...

   Verwijderen
 5. Awel, jij hebt de drempel heel wat verlaagd! Deze week ga ik ervoor! :o) Toffe trui! Het staat hem eigen-aardig en heel erg goed! :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak geregeld wat voor mijn man maar ik was al even op zoek naar een alternatief patroon voor hem. Meestal zijn de truien raglan. Vind hem heel mooi uw trui dus heb weer ideeën ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maak geregeld wat voor mijn man maar ik was al even op zoek naar een alternatief patroon voor hem. Meestal zijn de truien raglan. Vind hem heel mooi uw trui dus heb weer ideeën ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moooooi! Mijn bomenman wil ook geen zelfgemaakte kleding aan. Niet zo erg hoor. Ik ben wel zoet met naaien voor 5 personen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik eigenlijk met naaien voor 3 ook al... maar het is dus pure noodzaak om bouwvakkers r*ten enzo zedig onder te kunnen stoppen ;-)

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier gene man in huis om voor te naaien maar gisteren hoorde ik toevallig een man aan een stoffenkraam achter patronen vragen voor mannen broeken,ze hadden 2 modellen zegt hij dood leuk;ik neem ze alle 2,ja zegt de verkoopster ik heb ook een patroon voor onderbroeken,oei nee zegt hij in 1ste instantie maar even later gaat ook dat mee naar huis zodat hij aan de slag kan,vond het wel eens leuk zo een naaiende man op het stoffencircus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel knap! Mijn man wil ook wel eens wat krijgen, maar verder dan een pyjama gaat mijn inspiratie momenteel nog niet haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hej Tinne, ik kom gelijk eens piepen, leuke trui zeg!! En het toeval wilt dat ik dat patroon ook heb liggen! Ik kocht het weliswaar voor mezelf, egoïst als ik ben :-), en zou dus bijna vergeten dat het ook voor mannen kon! Ik noteer het op m'n lijstje, lijkt me zeker het proberen waard!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!