donderdag 3 maart 2016

Over dinostaarten, catpants en een wachtende Meneer...

Ik kocht ooit wat bordeaux joggingstof... Veeeeel joggingstof: 2 meter. Het zou een broek worden voor de Meneer. Na al de projectjes voor de kinderen te zien passeren had Hij toch ook heel graag iets zelfgemaakt. Het rood was niet meteen zijn smaak en tot nader order wacht de Meneer nog altijd op zijn eerste homemade kledingstuk. Ondertussen vond de stof andere bestemmingen.
Zo maakte ik een dino-staart. Samen met een gepimpte jogging van de H&M (van bijna dezelfde kleur) deed deze vorig jaar met carnaval dienst als "gevleugelde dino/draken outfit" voor de zoon. Enkele maanden geleden gebruikte ik hem voor een test-Olé. Dat werd een specialleke omwille van een tiltgeslagen naaimachine: een testOle mét scheve handgemaakte knoopsgaten. De stof bleek toch wat dik voor dit modelletje. In elk geval: een uniek stuk.
Tot slot kon ons meisje nog wel een zacht broekje gebruiken, voor op de Sportkriebels of gewoon gezellig thuis. Ideaal dus om de laatste resten joggingstof weg te werken. Ik had al eens heel vlijtig motiefjes gepind om op stof te stempelen, waaronder ook deze snoesjes. Gewoon is ook maar  gewoon.
Het potje textielverf staat al een jaar in de kast-met-dingen-die-ik-toch-wel-eens-wil-proberen en aan aardappelen hebben we genoeg... Toch besloot ik om te flocken. Ik had nog een half blad zwarte flockfolie en knipte hier met de hand(!) (in tegenstelling tot de enthousiaste cameo eigenaressen op de blog) kattengezichtjes uit. Mijn vingers waren verkrampt toen ik klaar was. Als patroon gebruikte ik een unisex jogging/legging patroon uit een oude Ottobre. Dat kende ik van  een vorig pyjamaproject. En oef, net de huidige maat van onze kleine meid. Dat scheelde weer wat saai tekenwerk!
Het resultaat? De dochter is er in elk geval blij mee. Het bloest een beetje vanboven maar ziet die schattige beentjes eens :-).
Patroon dinostaart: geplukt van een blog
Patroon Ole: Zonen09
Patroon joggingbroek: Ottobre
Stof van AL deze projecten: Stoffenstraat

Naaisgroetjes van Stella

(Reacties lees ik graag!)


4 opmerkingen:

 1. wauw! dat zou hier ook echt een succes zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n beentje zou je zelf toch willen he ;-). Werk nu maar snel voort aan het menerenproject!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'T werd veel leuker dan de broek voor de Meneer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk! Dat dinopak zou hier ook veel gedragen worden, denk ik. En de tip om een saaie joggingbroek te pimpen ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!