maandag 8 februari 2016

Belle, de haan en een koning.

Of ik een prinsessenjurk wilde maken voor carnaval... Weer? Na Sneeuwwitje 2 jaar geleden en Elsa vorig jaar? "Ja maar, ik wil zo graag Belle zijn". En wie kan dan neen zeggen? Ik in ieder geval niet. Dus maakte ik een Bellejurk.
Voor het bovenstukje, nam ik het patroon van de Mambo uit  Homemade Mini Couture. Voor de rok met onderrok van 5 laagjes (!) tule, gebruikte ik het patroontje van de "Lisajurk" uit Zelfgemaakte Kleertjes. Met de rest van de stof maakte ik een haarlint en een klein capeje. Ons Lien is er supermooi mee!

En of ik voor Arne (onze 9 jarige kleinzoon) asjeblieeeef een kippenpak wilde make. Huh? Ja hoor, of toch een hanenpak dan.

Ik vertrok van het jumpsuit pyjamapatroon uit een Ottobre, puzzelde een dubbele kap met bek en kam ineen, maakte staart en vleugels. Een hanenpak dus. Arne is een happy haan!


 Dat doet me meteen denken aan het driekoningenpak dat ik voor Henri maakte. Henri's mama belde op maandagavond of ik tegen dinsdagavond iets kon naaien! Dit is het geworden.

Een tuniek in een weelderig decoratiestofje, een gebreid dekentje werd een lange mantel, afgezet met nepbont, een kroon uit een restje voeringstof van mijn handtas. Henri schitterde! Met carnaval draagt hij dit pak zeker opnieuw!Naaisgroetjes Annemie

7 opmerkingen:

 1. Bedankt Daisy! Was ook erg leuk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Ontzettend veel werk in gestoken.
  Belle is echt mijn favoriete prinses! Het kleed is echt super gemaakt!
  Het kippenhok is ook super. Wel een grappige keuze :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook wel leuk hoor! Maar inderdaad wel wat werk en vooral denk- en puzzelwerk. Maar die glunderende snoetjes en dankbare knuffel zijn de beste beloning he!

   Verwijderen
 3. Wauw! Ontzettend veel werk in gestoken.
  Belle is echt mijn favoriete prinses! Het kleed is echt super gemaakt!
  Het kippenhok is ook super. Wel een grappige keuze :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!