woensdag 24 februari 2016

Coup de foudre...

Een stoffenkast die uitpuilt... En dat is dan nog zacht uitgedrukt! En toch liet ik me verleiden... Soms mag dat! Jezelf iets toestaan wat je niet nodig hebt. Ok, tot daar het goede excuus ;-).
Een bezoek aan het mooie stoffenwinkeltje Think Marie is eigenlijk om "problemen" vragen! Ik weet dat het moeilijk is om te weerstaan aan de lokroep van al de prachtige stofjes die met me mee willen... Lillestof ligt daar nu ook in veelvoud te prijken! Ik viel als een blok voor de Mangagirls. Ik vind deze tricot zo mooi... Een boel überschattige kleine meisjes in een sprookjesachtig omgeving, op een deel van de stof staat het Mangameisje ook groter afgebeeld.

Het nieuwe patroon van Sofilantjes, de Hibernis Cowl, lag klaar voor een andere stof maar de Mangagirls verdrongen het eerdere plan.
Het zijzakje wou Noor er graag bij, de "Cowl" liet ik vallen. De zachte kleurtjes van de stof zijn perfect voor lente en zomer en dan is een col alleen maar lastig.
 

T-shirts met lange mouwen blijven binnenkort ook voor enkele maanden in de kast liggen dus was de keuze voor korte mouwen logisch. Ik week af van het patroon, applaus voor mezelf, want werkte de mouwtjes af met een rolzoom. Dat vind ik schattig dus dat past bij de Mangaatjes!

Mijn grote 8 jarige dochter had voor de lengte maat 146 nodig, twee maten meer dan voor haar omvang. Afgaand op een goed passend t-shirt kon ik gewoon de grootste maat nemen, dat scheelde weer wat aanpaswerk! Goed dat ik daarvoor koos want het shirt is prima zo. Groeischeuten zijn hier aan de orde van de dag, ik hoop dat ze er tot na de zomer plezier van kan hebben!


Even dacht ik tureluut te worden, dat gebeurt nogal snel als het gaat over naaipatronen. De zakboorden moest ik volgens de instructies met de goede kanten tegen elkaar naaien. Gelukkig bestaan er zelfhulpgroepen voor naaisters op facebook en kwam ik te weten dat dat een fout is in de uitleg! Laat je dat echter niet tegenhouden want het patroon is ook voor beginners (met een beetje ervaring) echt een aanrader. De aparte details maken het shirt minder banaal en je kan er gemakkelijk restjes stof in kwijt. Dat vind ik een voordeel want voor sommige (overigens mooie) patronen heb je wel erg veel stof nodig!


Naaisgroetjes TinneV
(Reacties vinden we altijd fijn!)

21 opmerkingen:

 1. Wauw Tinne! Die is supermooi geworden! Proficiat! Die nieuwe lillestofjes zijn megamooi he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! ja, er zijn er nog heel wat die op mijn verlanglijstje staan ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. ;-), ze is er blij mee ;-), en dat is het leukste aan zelfmaken he...

   Verwijderen
 3. Mooi geworden. Oh en de instructies zijn inmiddels aangepast :-) Nieuwe versie kun je via je account downloaden.
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Tinne!👒 af. En de schoenen passen er super bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig stofje en zo'n goed idee om met dit patroon te werken!! Ik kan niet wachten tot de jongensversie er is, dan kan ik er ook mee aan de slag!

  Ik vind het echt geweldig mooi, jouw versie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!