dinsdag 6 februari 2018

Basilica Skirt: over elegantie gesproken...

De Basilica Skirt, het nieuwst patroon van Orange Daisy Patterns, is echt een rok voor Noor,... 

...koningin Noor... 

Het is een heeeeel elegante lange cirkelrok waar je heerlijke mee kan ronddraaien en zwieren! Of die je netjes en zedig over een tafeltje kan draperen... 


Je kan hem maken met zoveeeeeel onderlaagjes, uit bv. tule, als je wil... Afhankelijk van de stof die je gebruikt, bekom je natuurlijk een ander effect (zoals je vb. op Instagram kan zien bij #basilicaskirt).Ik koos voor een heel eenvoudige versie, you know me ;-): onderaan een witte blinkende stretchstof en bovenaan een laag kant die ik eens scoorde in een kringwinkel... In de taille gebruikte ik gewoon een elastiek met blingbling en de onderkant zoomde ik met een rolzoompje. Ik moest nauwelijks meer doen dan de gaspedaal indrukken ;-). 


Net zoals bij het vorige patroon van Orange Daisy Patterns dat ik testte, krijg je ook nu weer een heel goeie en uitgebreide werkbeschrijving ivm het aanpassen van het patroon aan de lichaamsmaten van je kind, het maken van een French seam, gebruik van biais... Orange Daisy patronen blinken echt uit in duidelijkheid vind ik... Je steekt er telkens weer iets van op en dat vind ik echt een meerwaarde!

Op de officiĆ«le release van de rok is het nog eventjes wachten want het patroon is ontworpen voor het online magazine "One Thimble"! 16 februari verschijnt versie 18. Eerst  kan je het patroon een aantal maanden via dat magazine aankopen en daarna ook via Orange Daisy Patterns zelf.  
Naaisgroetjes van TinneV

Patroon: Basilica Skirt (2-14y) van Orange Daisy Patterns, vanaf 16 februari aan te kopen via One Thimble Magazine! Vanaf mei ook te koop bij Orange Daisy Patterns zelf.

8 opmerkingen:

 1. Oh, ik zie onmiddellijk waarom dat patroon ook hier in huis welkom zou zijn ;). De rok staat er dan misschien niet op, maar die tweede foto... prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje experimenteren met het fototoestel he ;-). Gelukkig doen ze hier af en toe nog mee!

   Verwijderen
 2. Wauw prachtig <3
  Die rok, die foto's en off course de dochter ook ;-) echt kei-mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, en echte rok voor koninginnen inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zo romantisch!! Echt een prinses!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!