donderdag 8 februari 2018

Nina Blouse van Coffee + Thread (hartje-hartje-hartje)

Oh, ik was meteen zo verliefd op de Nina Blouse toen Coffee+Thread deze aankondigde en enkele voorbeeldversies toonde . Uit zelfzorg (tijdsgebrek enzo) liet ik de testerscall toch aan me passeren. Met pijn in het hart.
Prachtige teasers zag ik verschijnen... Ze staken mijn ogen uit ;-).
En dan komt Fleur Sebregts op de proppen! We ontmoetten elkaar online al op verschillende manieren: ze won een boek via onze blog, we testten al samen... en vooral: ik ben een grote bewonderaar van haar creaties (we hebben samen trouwens nog wat leuks in petto ;-)). En jawel, zij zat mee in het Nina Blouse testersteam!
En van 't één kwam het ander: zij bezorgde me foto's en wat informatie, ik pronk met haar bloesjes ;-).

 Kan je me ongelijk geven???


Fleur maakte twee Nina exemplaren en koos telkens voor geschulpte kapmouwtjes en dito kraag.


 
Je kan de blouse ook maken met gewone kapmouwen of lange mouwen en peter pan kraag.
Onderstaande versie is er eentje uit chambray van Les trouvailles d'amandine (echt super mooie stof).Armsgaten en halslijn werkte Fleur af met biaisband.
Vera kreeg bij deze blouse nog een bijpassende midi rok. Hiervoor rimpelde Fleur Atelier Brunette stof over de volledige stofbreedte en gebruikte ze elastiek in de taille.

Er volgde nog een ander exemplaar: eentje uit een soort rayon. Een dunnere en soepele stof die door haar kwaliteit erg mooi valt en daardoor weer een heel ander effect geeft! Of hoe je kan spelen met materialen... Vera is verliefd op deze stof ;-). 


Fleur verwerkte een paspel in de kraag voor een speels accentje. Op vraag van de dochter hier geen gewone knoopjes maar drukknoopjes! 

Niets dan enthousiasme over het patroon: Fleur liet me weten dat de blouse gemakkelijk te maken is en een mooie pasvorm heeft. Zoals ik zelf gewend ben van Coffee+Thread is de bijhorende werkbeschrijving duidelijk! Naaisgroetjes van TinneV en Fleur!

Patroon: The Nina Blouse van Coffee+Thread (nog tot donderdag te koop voor $6.5)

8 opmerkingen:

 1. Awel. Dat vind ik nu eens echt een mooi bloesje se!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmm...leuk om in de toekomst te maken dus. Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi!! Vooral fan van de zoenmondjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook een bewonderaar van Fleurs creaties, ze heeft me al zoveel goede tips voor patroontjes gegeven. Topper (en we appen wel weer ;-))!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!