woensdag 11 oktober 2017

Stik Belgique deel 3: een warme Ole vest

Nu het wat kouder begint te worden (bweeik voor koude temperaturen, maar huuray voor de mooie herfstkleuren), mogen de kasten weer aangevuld worden met wat warmer gerief. 


Eรฉn van mijn favoriete patronen voor sweatervesten is de Ole van Zonen09. De pasvorm is ideaal, je kan kiezen tussen een rits of (druk)knopen, een kap of kraag, zakjes of niet, ... Kortom, met dit ene patroon kan je veel kanten uit. Ik koos deze keer voor een versie met kap, drukknopen en zakjes. Ik gebruikte maat 146 standaard voor mijn grote 8-jarige en kwam tot de conclusie dat de smalle versie misschien ook wel een optie was geweest ;)!


Aangezien Juuls fascinatie voor vogels nog steeds groot is, koos ik voor een okergele (het blijft รฉรฉn van mijn favoriete kleuren) tricot met vogels, die ik - uiteraard geheel onbewust - deed meedoen aan een spectaculaire vogelairshow! Ik knipte met andere woorden een beetje te nonchalant, waardoor sommige vogels letterlijk alle kanten opvliegen, ondersteboven en al ... Maar voor een avontuurlijke jongen moeten avontuurlijke vogels wel kunnen, vind ik ;)! 

De buitenstof is een french terry met grijze streepjes, geen strakke streepjes, maar eerder pennentrekken. Ik kocht deze stof in een uitverkoop en vervloek mezelf nog steeds dat ik er niet meer van kocht. 




Dus zeggen wij met veel toeters een bellen: hoera voor de nieuwe vest en hoera voor het Ole-patroon! Gelukkig dat de toeters voor Saved by the bell nog rondslingerden in huis, oeps ;)!


Naaisgroetjes van Tine! En tot binnenkort, want na de truien en t-shirts staan er de komende weken broeken op het naaiprogramma ...


Patroon: Ole van Zonen09

14 opmerkingen:

  1. Tof vestje. Ik kocht dat stofje ook in de uitverkoop, weet zelfs niet meer bij wie, maar dacht dus ook hetzelfde ... kocht ik er maar wat meer van.Toevallig maakte ik er vandaag ook iets van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Mocht je het stofje nog ergens vinden mag je me altijd contacteren ๐Ÿ˜‰

      Verwijderen
  2. Ik blijf echt mega fan van de Ole. Dit is er eentje die de binnenkant van de kast niet veel zal zien ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, alleen het idee al dat Juul dit ooit zal ontgroeien ;-))). Heel erg mooi!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ole is hier in huis wellicht een van de meest gedragen bovenstukken... zoonlief hult er zich met veel plezier en liefde in, ik heb een sterk vermoeden dat eenzelfde situatie zich in jouw huis zal herhalen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben er ook van overtuigd! Mijn kinderen dragen sowieso liever vestjes dan truien (krijgen ze sneller uit, denk ik ๐Ÿ˜‚) en als die vestjes dan ook nog esthetisch verantwoord zijn, ben ik ook blij!๐Ÿ˜

      Verwijderen
  5. Heel knappe vest! En ondersteboven vogels, dat moet kunnen. Kijk morgen maar es op mijn blog wat ik ondersteboven knipte. :D haha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi mooi mooi! Keitoffe stoffencombinatie!! Ongelooflijk dat ik dit patroontje al bijna 2 jaar ongebruikt heb liggen... ik moet er echt eens werk van maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snel aan beginnen dan! Het is echt een toppatroontje!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!