vrijdag 20 oktober 2017

Issie top - Issie trui - Issie jurk - recht - A-lijn - meisjes - jongens... Kan het veelzijdiger???

(also in English)

Suz van Sewpony volg ik al lang via Instagram en de pareltjes die zij laat passeren moet je echt zien! Helaas gaan (of beter GINGEN) haar patronen maar tot 10 jaar en is Noor ze zo goed als ontgroeid... 
Goed nieuws: de Issie Top viel tijdens de testfase groter uit dan verwacht waardoor dit patroon tot maat 12 jaar te verkrijgen is! 

On Instagram I've been following Suz from Sewpony since quite a long time. One really must see all of the beautiful treasures she shows here! All of her patterns are (were) unfortunately up to size 10, and my daughter Noor has outgrown most of them. But I got some good news: the Issie Top pattern turned out bigger than expected and therefore this pattern will be available up to size 12. 

Sewpony-patronen kennen ook in ons taalgebied veel bijval en zijn daardoor zelfs in het Nederlands verkrijgbaar. Zo ook dit nieuwe patroon: de "Nederlandstalige" Issie Top! (onderaan dit bericht vind je een kortingscode voor dit patroon én een extraatje ;-))
Suz levert een duidelijke en goed geïllustreerde werkbeschrijving bij haar patronen. 

Het patroon voor de top is enorm veelzijdig en geweldige basis om zelf creatief mee aan de slag te gaan. Wat ik ook deed... 

The pattern is very diverse and a wonderful base to be creative yourself. Suz has made us a clear guide which is well illustrated on top of this. 

Je maakt het shirt in een stretchstof, met of zonder ruffels (twee verticale of één horizontale), recht (met of zonder langere heupboord) of wat uitlopend, met korte, 3/4de of lange mouwen (met of zonder lange boord) en extra's de Rose Collar en instructies om de top tot een jurk te verlengen! 

You can make the shirt in any stretch fabric, with or without ruffles (2 vertical ones or one horizontal), straight (with or without a longer waistband) or widening a bit, with short, 3/4 or longer sleeves (with or without longer cuffs), with extra options such as the Rosa collar and the possibility to lengthen the top to a dress.

Ik maakte enkel de "niet gesplitste"  (of "unpieced) top maar ging daar tijdens de testfase wel los mee! Zelfs Tijs kreeg er eentje! Hieronder licht ik verschillende variaties op hetzelfde thema toe, en er zijn nog veel meer mogelijkheden! Onderaan link ik naar de andere deelneemsters die deze week hun creaties tonen in de Issie Top blogtour! Zij deden weer heel andere dingen...

Tijs kreeg de basic sweaterversie van het patroon. Zonder tierlantijntjes...

The shirt is perfect for boys too ;-)! Tijs is wearing the basic version...
Typisch zijn de lange mouwboorden en heupboord. Hier kortte ik de heupboord wat in... Per ongeluk want eigenlijk wilde ik hem langer! Dat komt er nog wel eens van ;-). Volgend jaar ofzo, als hij wat te klein wordt...

Je doet er uiteindelijk mee wat je wil. Verlengen, verkorten... Dat is de moeilijkheid niet! 
Het is een heerlijk truitje dat meteen mee mocht naar het Prinsenpark dat al een tijdje omgetoverd is tot een Alice in Wonderland wereld! 

Noor kreeg er twee: 

Voor mijn allereerste versie gebruikte ik, zoals gezegd, het lijfje uit één deel maar stikte er wel ruffles op.

I made two versions for Noor: the unpieced top WITH ruffles and a flared version with the elegant Rose Collar...
 
Normaal verdwijnen de uiteinden tussen de twee delen van het lijfje. Hier is dat niet het geval. Je moet ze dus een beetje aanpassen (aan de uiteinden versmallen) zodat ze toch netjes op de panden gestikt kunnen worden. Ik stikte ze aan de uiteinden ook nog eens horizontaal vast op de stof zodat ze naar de juiste kant vallen. Dat is hier extra belangrijk omdat de ruffles niet gevoerd zijn. Ze zouden anders te dik worden. 

Tijdens de testperiode werkten Mijke, van het originele en oh zo mooie Riddersenrozen-instagram account, aan een extraatje voor de top: de Rose Collar. Een apart kraagje dat als een sjaaltje rond de hals valt. Ik was meteen enthousiast over dit elegante detail...

 En Noor ook ;-). Ik maakte voor de Rosa Collar-versie de top met een A-lijntje.

In de werkbeschrijving geeft Suze informatie over het verlengen van de top tot een Issie jurkje dat wat wijder uitloopt naar beneden toe. Een voorbeeld kan je vinden op het Instagramaccount van Sewpony. 

Ik zag zelf ook een jurk in het patroon en maakte een sweaterversie voor het nichtje. Nadat ze deze van Noor zag, had ze haar bestelling al geplaatst! De Issie Top is perfect om te verlengen! Voor de boorden gebruikte ik de averechtse kant van de stof.

HERE, Suze shows you her Issie Dress. In this post I'll show you mine ;-). My little niece fell in love, head over heels, with the sweaterdress I made for Noor. She placed her order;-) and auntie started sewing ;-):


Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik denk dat je me volledig begrijpt als ik zeg dat ik niet kon kiezen welke foto ik het mooist vond... Ik selecteerde al heel erg flink maar deze wil ik allemaal in dit bericht...

Dit patroon zal niet liggen bestoffen in de kast. Zoveel is zeker. Benieuwd naar nog meer Issies?

Deze blogsters tonen je deze week hun versies: 


De komende weken kan je ook bij deze blogsters nog inspiratie vinden:Naaisgroeten TinneV!

Stof Noor fluo geel: Babarum
Stof Noor blauw: Carinas@telier
Stoffen Tijs en Klara: De Lappenmand

Patroon: Issie top (Dutch version / English version)  met de code ISSIERELEASE10 krijg je nog tot 11 november 10% korting/discount code of ISSIERELEASE10 to receive 10% off till 11 november!
Bovendien krijg je bij een aankoop van de Issie Top een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt bij een shopbeurt bij Maaidesign

I.v.m. de maat: Ik volgde de maattabel en de pasvorm is perfect. Ga zeker na of je de lengte moet aanpassen. De grootte die als referentie genomen werd, staat telkens vermeld. Voor Noor bv. nam ik o.b.v. haar borstbreedte 9 jaar maar verlengde ik tot buiten de maattabel omdat ze zelfs groter is dan de lengte die vermeld staat bij de 12 jarigen. 


11 opmerkingen:

 1. These are all amazing and all so different!!! Thank you so much for all your help and wonderful sewing Tinne!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Suz! I feel so honoured to be part of your Issie Top testing team! It was really a pleasure to test for your xxx

   Verwijderen
 2. Lucky, lucky kids to have such an amazing sewing mom like you <3 Love all your versions!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoveel leuke naaisels! Ik vind dat je zoon wat op de mijne lijkt trouwens. Je kids hun garderobe is weer aangevuld met prachtige kledij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Ik merkte de gelijkenis nog niet op maar nu je het zegt... Klopt wel wat! x

   Verwijderen
 4. Wow wat een productie! Wat fijn zo'n basispatroon met extra's, helemaal zo'n tricot patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-), het is ook echt een heel eenvoudig patroontje dat zorg voor een instant tevreden gevoel. Dat helpt :-).

   Verwijderen
 5. thank you for showing so many takes on this pattern. So much inspiration in one post!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-X it's such a great pattern! I couldn't stop making these shirts ;-).

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!