maandag 30 oktober 2017

Stik Belgique deel 5: Cisse in het kwadraat

De laatste post voor Stik Belgique en tegelijk ook de oktoberpost voor Let's Sti(c)k Together van Flaflinko! We sluiten zo een feestmaand af: een maand waarin Belgische patronen extra aandacht kregen. Een maand waarin ik mezelf voornamelijk concentreerde op de patronen van Zonen09. 
Bij het kiezen van de stofjes van deze Billies voor mijn eerste bijdrage aan Stik Belgique, viel mijn oog op 2 petrolkleurige stofjes met veel Cisse-allures! Mijn vingers deden klik-klik en toen was er geen weg meer terug ;)! Ik beloofde Juul 2 zachte broeken, zonder vervelende ritsen. Als dat niet perfect past binnen de Stik Belgique criteria van deze Let's Sti(c)k Together maand?

Het maakproces verliep heel vlot. Ik naaide ondertussen al enkele Cisses (met valse gulp). Deze keer mocht ik wél met de tienerversie van dit patroon aan de slag! Geschikte foto's maken had meer voeten in de aarde. Gelukkig trokken we op een avond richting bowlingbaan en kon ik Juul, allé zeg hoe toevallig (heerlijk toch die kinderlijke naïviteit), in de eerste Cisse heisen.
Deze Cisse maakte ik uit een petrolkleurige stretchjeans van Babarum. Voor de zakjes gebruikte ik een heerlijk katoentje, dat nog op de Theo-in-de-maakstapel ligt. Met als deadline de feestdagen. Laten we hopen dat de broek er dan nog fris uitziet!! Ik streek de naad niet helemaal op het stiksel, waardoor je een paspeleffect verkrijgt, en stikte door op de stretchstof. Ik doorstikte trouwens alle naden, zowel links als rechts. Ik hoop uiteraard op een steviger effect, maar vind het geheel er op die manier ook 'echter' lijken.

De pijpen voorzag ik onderaan van een omslag, een leuk detail vind ik, en dat geeft de broek ook nog wat groeimarge. Je weet nooit dat Juul zomaar een paar centimeter groeit zonder broeken te verslijten (of is dit echt wishful thinking?). En oh, wat hou ik van dat perfecte poepeke!

Helaas blijkt het geen "pair of lucky trousers" ... Note to myself: mijn zoon is niet gemaakt voor competitieve spelletjes, plan dat dan ook niet meer!

De tweede Cisse werd er eentje in een petrolkleurige sweaterstof, ook van bij Babarum. Heerlijk zacht vanbinnen, maximale vrijheid en nog een tof broekje bovendien!

Deze keer doorstikte ik enkel de rugpas en de zakjes vooraan. Ik zoomde de onderkant gewoon om, waardoor de broek wat langer valt. 

De foto's werden genomen aan het Ecocentrum in Mol, tijdens een zondagse trollenwandeling, vandaar dat je - euhm - hier en daar wat moddervlekken kan bespeuren. Gelukkig is zo'n Cisse in een sweaterstof in een wip en een flik uitgewassen en opgevouwen. Strijken is hierbij een overbodige luxe! Krijg je zin in nog meer Belgische mode??? Bij deze blogsters kan je eveneens terecht! En ga zeker ook op bezoek bij Flaflinko want er valt nog het één en ander te winnen!


Naaisgroeten van Tine!

Patronen:
* broeken: Cisse van Zonen09
Stof broeken: Babarum - stretchjeans en jogging

33 opmerkingen:

 1. Twee mooie Cisses! Leuk om te lezen dat ook grote jongens nog blij kunnen zijn met een valse gulp. Alweer een geruststelling tegen dat ik ooit het tienerpatroon mag aankopen ;)
  En wat heb je me op een goed idee gebracht: een Cisse in sweaterstof! Ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En jawel hoor, tieners zonder ritsen ... die vinden dat prima hoor!

   Verwijderen
 2. Stuk voor stuk mooie dingen! Leuke actiefoto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n mooie exemplaren van een geweldig patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo"not done"! Deze creaties steken (echt) mijn ogen uit!!!! Ik heb zoveel zin om de kleine zijn sweaters te pikken. Ik zou die met veel plezier zelf dragen. Die kleuren, die combinaties, de vorm... PRACHTIG! 1000 x'jes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook 1000 dankjewels! Het is trouwens daarom dat we naaien: omwille van alle mooie stofjes, superpatroontjes en de mogelijkheid om alles te combineren!

   Verwijderen
 5. Cisse heb ik nog nooit gemaakt omdat mijn zoon het zo niet heeft voor strakke broeken. Hij is megafan van trainingsbroeken. Maar jij brengt me op ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In sweaterstof valt het sowieso 'breder' uit, zonder oversized te worden. Dus doen!

   Verwijderen
 6. Twee prachtige naaisels!
  Ik maakte enkel de Cisse-short, maar deze versies zijn echt tof! Veel comfort en toch gekleed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig en waauw die leather sweater, supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En inderdaad ik ben nog steeds fan van zijn Leather Sweater, hij ligt hier nauwelijks in de kast!

   Verwijderen
 8. Zeg, zo mooi! Alles past ook zo goed samen. Heel mooi, I like it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dat zijn mooie complimentjes, ik krijg er zowaar vleugels van!

   Verwijderen
 9. Amai, helemaal af!! Superleuk gedaan!! De Cisse in sweaterstof valt hier ook altijd in de smaak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Comfy voor de zoon en stijlvol voor de mama, zo moet dat he!

   Verwijderen
 10. supermooie broeken, zien er ook erg comfortabel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij hebt er weer je werk van gemaakt! Heel leuk om zo de verschillen tussen een "gekleede" en een "casual" versie te kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wauw wauw! Duizend hartjes voor die mooie Cisses. En die trui, die vind ik ook supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig! Zelf ook helemaal fan van zonen09-patronen. Als beginnende naaister krijg je er een super resultaat mee. Hier zijn ook al Vissen en Jacob gepasseerd, al is het nog in kleinere maatjes (98-104) Ik kan weer inspiratie opdoen in jouw blog! You make my day!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele mooi Cisses! Alleen vrees ik dat die omslag écht wishful thinking is als ik de 'turnover' van de broeken hier in huis bekijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!