maandag 2 oktober 2017

Stik Belgique: dat jullie het geweten zullen hebben! Deel 1: Billie...

Flaflinko is jarig en dat zal naaiend België geweten hebben: om haar verjaardag te vieren, organiseert deze enthousiaste en mega getalenteerde blogster Stik Belgique. In oktober 2017 staan Belgische patronen en/of stoffen in de kijker en geeft Marjolein het één en ander weg. Je kan deze week al meedingen naar enkele patronen trouwens. Meer info vind je helemaal onderdaan dit bericht!


Ode aan Belgische patronen? Dat klonk onmiddellijk als spek naar onze bek. Meedoen aan Stik Belgique was met andere woorden een evidentie! 
Tine grijpt als zonenmoeder meestal naar de patronen van Zonen09, maar ook patronen uit La Maison Victor bewijzen bij haar regelmatig hun nut.
Tinne wordt als zoon- en dochtermoeder nog beter bediend! Ook voor onszelf en onze mannen grijpen we trouwens beiden vaak terug naar een Belgisch patroon. 
Ook OmaBea is een enthousiaste gebruiker van patronen van de hand van Belgisch talent... Zowel voor zichzelf, haar dochter als haar prachtige kleinkinderen ...
Als je door onze blogposts gaat, zal je die liefde zeker terugvinden. Maar deze maand zullen we ons zeker niet onbetuigd laten en tonen we hier volop ons enthousiasme!

Tine trapt onze blogmaand in gang met haar liefde voor Zonen09. Bij deze neemt zij het woord ;-)

Nieuwe T-shirts voor de oudste zoon stonden pas bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Bij de overgang van zomer naar herfst (en ook bij die van winter naar lente trouwens) 'mest' ik de kleerkasten van mijn zonen altijd goed uit, deze keer zo goed zelfs dat Vik nog maar 3 T-shirts overhield! Oeps, wat was die gegroeid op een paar maanden tijd (en nee, hij liep geen hele zomer rond met navelshirts, maar tijdens de vakantie steekt hij zichzelf altijd in voetbaltenues van zijn favoriete ploegen. Vreselijk lelijk, maar o zo gemakkelijk!).

Als ik aan T-shirts denk, denk ik automatisch aan het veelzijdige Billie-patroon van Zonen09. Ik nam het patroonblad er nog eens bij en tekende zonder na te meten een maat groter. Achteraf bekeken had ik misschien beter even met een lintmeter gecontroleerd hoe groot hij effectief is, want ook deze T-shirtjes zullen niet lang in zijn kast kunnen liggen. Gelukkig ben ik een grote fan van aanpassend en vind ik oversized minder geslaagd bij mijn gespierde spijker. In de breedte heeft hij nog plaats genoeg, maar qua lengte is er geen overschot ;)In een vorige post haalde ik het probleem van het vinden van de juiste stofjes voor mijn stoere zonen al eens aan. Vandaar dat ik geen enkel risico nam en ik Vik achter de computer duwde om hem op de website van Babarum enkele stofjes uit te kiezen, want een tevreden zoon is een tevreden moeder. *
* Dat gezegde gaat hier niet altijd op. Op schermvlak liggen onze tevredenheidsmeters mijlenver uit elkaar. Dan zou hij tevreden zijn als hij een hele dag op zijn Playstation mocht spelen, terwijl ik  pas tevreden ben wanneer mijn jongens zoveel mogelijk buiten gespeeld hebben. De foto's zijn dan ook het resultaat van mijn struggle om hen te tonen dat het echte leven heel veel leuke dingen te bieden heeft. En ik behaalde een kleine overwinning, want ik hoorde ze beiden 's avonds vertellen: "Papa, wij hebben echt een topdag gehad!" We trokken trouwens samen met medeblogster Tinne naar de Lommelse Sahara en aten achteraf een heerlijk ijsje met reusachtige bollen!

Deze week bloggen ook deze straffe madammen nog in het kader van Stik Belgique... Ga zeker bij hen kijken wat België allemaal te bieden heeft op vlak van naaipatronen:


Zoals beloofd kan je nog wat winnen: Flaflinko geeft een patroon weg van  Straightgrain  én eentje van Lieveke en Zus! 
Volg hiervoor deze Rafflecopter: Naaisgroetjes van Tine!
Stof: Babarum 

20 opmerkingen:

 1. Ik ben fan! Hele mooie T-shirts zijn dat geworden. Billie is hier op dat vlak ook een hit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap. Hier liggen ook drie verschillende Billies geknipt klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartjes voor zonen 09, voor Billie, voor je stofjes en voor buiten spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie Billie! Ik probeer hem deze week ook eens uit 😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Een heel eenvoudig en mooi passend patroon.

   Verwijderen
 5. Perfecte stoere jongens shirts! En geweldige voetnoot over tevreden zoons en moeders...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "mijn gespierde spijker" HAHA zalig ;-) Mooie tshirts!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Billie is hier ook echt een hit! Toppatroon voor een prachtig resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!