dinsdag 10 oktober 2017

Stik Belgique Deel 2: Van T-shirt naar sweaterjurk... (met een "patroontje") en een zelfgetekend fluffy vestje...

Origineel is het misschien niet meer maar oh, ik vind ze zo mooi die sweaterjurken!!! 


En het toffe is dat je ze gewoon zelf op maat kan tekenen... Je neemt een patroon van een T-shirt of sweater en verlengt (onderaan en ev. de mouwen). Stik Belgique indachtig verwijs ik vb. naar het Billiepatroon van Zonen09, patronen uit La Maison Victor of een gratis te downloaden exemplaar zoals dit voor kleine meisjes, binnenkort dit voor grotere dametjes of voor de nog grotere dames (zoals wij ;-)) dit! 

Bij de jurken die ik maakte, verlaagde ik de mouwinzet. Hoe ik dat deed, geef ik je nog even mee! 

Als je een sweaterpatroon gebruikt, teken je de mouwinzet gewoon wat lager en kort je het patroondeel voor de mouw dus in. 
Als je vertrekt vanuit een patroon met korte mouwen teken je het patroondeel van je mouw aan je shirt en verleng je dit. Dan teken je er een mouwtje bij waarbij je de kop van de mouw een lichte kromming geeft, minder dan deze van je korte mouw. 
Als je me niet helemaal kan volgen, kan je net zoals ik vertrekken van het patroon van de Roman Tunic voor meisjes. Dat kan je HIER gratis downloaden voor enkele maten. Via DEZE LINK toon ik (op amateuristische wijze ;-)) hoe ik de aangetekende mouwtjes verlengde en wat aanpaste (zie stippellijnen) en geef ik er het patroondeel voor een mouw bij. Vergeet niet wat te verbreden in de taille. Het patroon is een goede basis om van te vertrekken. Ik gebruikte hetzelfde patroon trouwens om een maat groter te tekenen. Dat is helemaal niet moeilijk! HIER geef ik info over het vergrote en verkleinen van het patroon.  

Ik maakte twee jurken... Eén met een geweldig mooie en super te verwerken stof uit de laatste See You at Six collectie. Al de commotie rond de lancering ervan is terecht!Het gezellige fluffy vestje erbij kan je ook gewoon zelf tekenen! Wie heeft geen fluohesje in huis??? Voilà... Overtekenen die handel en eventueel nog voeren ook... Zo klaar en zo gezellig om te dragen! 

De boorden van de mouw en onderkant van de jurk maakte ik uit glitterboordstof. Net iets anders en het geeft wat extra sprankel! Voor jurk nummer twee gebruikte ik sweaterstof die geweldig zacht is langs de binnenkant. Ik vond wat mooie applicaties bij Veritas en Noor werd week van het vosje. Dat moest dus op haar nieuwe jurk...


Wil je weten welke foto's het deze keer trouwens niet haalden? ;-)


Zwichtte jij al voor de lange sweatertrend???


Naaisgroetjes van TinneV!

14 opmerkingen:

 1. Trouwens wat nu als je het fluor vestje gewoon als voering binnenin stikte? Op school en hup: omdraaien die hap?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Ik maakte er nog geen, maar heb nog wel wat sweaterstof liggen, én een supercoole eenhoorn applicatie! :) Ik prik het bij op de lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi mooier mooist : het patroon, de stofjes en dochter Noor !
  Leuk hé die sweaterjurken. Ik verlengde al de "small things sweater" uit "Matching outfits matching minds" voor dochter Ellen en voor mijn kleine prinses Sophia. Zij vonden het geweldig. 😊😊😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ook nog een goede tip! en merci voor de complimenten weer ;-)

   Verwijderen
 4. Heel mooi!! Vooral fan van de eerste!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de stof hier ook nog liggen! <3 Combineert prachtig met die glitter boordstof!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!