zaterdag 4 juni 2016

Stoeferij over een V-hals en een nieuw oud naaimachien...

Eerst even de stoeferij ;-)

Dan, wat er aan vooraf ging... Vorig jaar volgde ik als naaileek een workshop bij Think Marie. Ik leerde een T-shirt maken. Meteen met V-hals en al. Het ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk was ik tevreden met een U-hals die aan de grote kant was. 

Een jaar later maakte ik alle (korte-mouwen-kinder-Zonen09)Billie-variaties die er zijn. Een Billieparade met collegablogster Stella* en Tine volgt overigens later! Ik keek wat op tegen de V-halsvariant, vorige poging indachtig... 
Maar seg, wat ging dat goed deze keer. 


Is het de ervaring die ik in de loop van het jaar opdeed? Of ligt het aan de ongelooflijke souplesse van mijn nieuwe oude naaimachine? Ik geloof graag het eerste maar ik denk het laatste... Oh ja, en het waren gewoon ook twee super goeie stofjes!
Een Bernina 930 uit de vorige eeuw, 1986... Wat een luxe zeg. Ik kan niet klagen over mijn Brother Innov-is 10 maar die oude knar van een Bernina is toch wel wat anders... 

Nog even een woordje over mijn wolkenbillie. Ik ben weg van de stoffencombinatie. Er is wel een imperfectie. Kan je deze vinden?
Even bewijzen dat ik het eigenlijk echt wel kan ;-)


Zoonlief speelt niet graag voor fotomodel...

... maar ik kocht hem om met een snoepje. Een win-winsituatie dus... En hij wou ook dat zijn nieuwe Nerfgeweer op de blog komt. Overigens zelden een rechte voor mee te ploegen als het fototoestel boven wordt gehaald...

Hij kan ook echt poseren...

Patrooneerste T-shirt: Knippie, tweede T-shirt Billie van Zonen09

Naaisgroeten van TinneV!

24 opmerkingen:

 1. Prachtig en ... die zoon van jouw is een echt fotomodel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de imperfectie niet! Of is het de halsboord? Op de laatste foto sluiten die streepjes schoon op elkaar aan (waw) maar op de eerste lijkt dat niet zo. Hoe dan ook; ik vind het prachtig. Een gewaagde en geslaagde stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaa!!! gevonden... de streepjes lopen in de halsboord niet door. Dat ik dat niet gezien heb tijdens het in elkaar zetten, is me een raadsel. Ik let er nochtans zo op...

   Verwijderen
  2. En nog bedankt voor het compliment.

   Verwijderen
 3. Prachtig! Ik vind de stoffen ook zo mooi matchen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt mooi gemaakt. En die laatste foto spreekt boekdelen :-) en mij stoort het niet dat de streepjes niet op elkaar aansluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is andere patroon dat Wij hebben voor de eerste keer gebruik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Isabel (denk ik toch he?)! Het eerste komt uit de Knippie en het tweede is van Zonen09... Ik zal het aanpassen in het bericht...

   Verwijderen
 6. Héél mooi! Hier ook een Bernina-fan, die oude zijn onverwoestbaar en naaien zo goed! Maar het jaartje ervaring zal zeker ook meespelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan!! En je kan ook gewoon zeggen dat het net de bedoeling was dat de streepjes zo afwisselen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik val in herhaling: maar oooooooh, wat is hij schattig!!!! ;)
  Prachtige V-hals trouwens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super ... En ook helemaal weg van de combi! Ik vind die eerste u-hals trouwens ook wel iets hebben. En hartjes voor die streepjes boordstof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Ik zal in het vervolg zeggen dat het eigenlijk ook een U moest zijn, net als de niet aansluitende streepjes ;-)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!