donderdag 23 februari 2017

Knutselen met kinderen: how to make een etagerèke...

It was a rainy day... Geweldig ;-)! Het ideale moment om eindelijk een bouwwerk te maken met onlangs aangekochte kringwinkel-retro-bordjes en -glaasjes. We maakten etagèrekes. En we bakten koekskes om op het etagèreke te leggen. Ah ja!Voor diegenen die op zoek zijn naar een stijlvolle manier om bonbonnetjes of ander lekkers te presenteren: een tutorial. 1. Ga op zoek naar borden en glaasjes in verschillende maten. De kringwinkels zijn uw vrienden in deze!

2. Om de lijm goed te laten hechten, moet je de borden ontvetten. Je kan ze afwassen of met alcohol reinigen. Uit nostalgie (en omdat ik alcohol vind stinken) koos ik voor een retro afwasje <3.

3. Kies borden en glaasjes die bij elkaar passen en stel je etagère samen.

Wil je mega-netjes werken en houd je van perfectie? Teken dan op voorhand de plek af waar je glaasjes moeten komen. Zo voorkom je een Toren van Pisa... Het helpt als je van bovenaf op je bouwsel neer kijkt.

4. Wij werkten zowel met een lijmpistool...

 ... als met secondelijm (die ook voor porselein geschikt is).

Beide deden hun werk. De secondelijm (met borsteltje) werkte het meest netjes en is misschien ook iets minder "gevaarlijk" (minder warm en smosserig enzo) in kinderhanden dan het lijmpistool.

5. Bak koekjes want bij old school-gezelligheid hoort de geur van vers gebak! Niet dan?

6. Probeer of je etagère geschikt is voor het zwaardere werk...

Goedgekeurd dus!

Zo simpel is dat...

Ideale activiteit voor slecht weer dagen in de vakantie. Toch? We stellen ons dienstbaar op: nodig ons gerust uit als je iemand zoekt die je etagère in wil wijden...Naaisgroetjes van Tine, Tinne & kids

6 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!