maandag 5 september 2016

Roze olifantjes

Na de blogmeet die Davina organiseerde kwam ik thuis met een zakje goodies én een goesting om erin te vliegen. Omdat mijn (on)geluksnummer '4' als laatste uit de bingoballen werd getrokken had ik niet direct mijn eerstekeus stofje. Ik vond deze, aangeboden door fairy van Fairy Tailors eigenlijk een beetje druk maar nu ik het resultaat zie ben ik er helemaal voor gewonnen!Ik wilde een snel én eenvoudig patroontje en koos voor de Simple Dress van KaatjeNaaisels. Aangezien de herfst voor de deur staat, wilde ik er wel één met lange mouwen. Ik leerde dat Brighid en Davina dit aanpakten door simpelweg de aangeknipte mouwtjes te verlengen. Nu las ik ook dat dit zorgt voor redelijk wat stofafval en als er nu iets is waar ik niet tegen kan, is het verspillen van stof. Ik weet dat ik daar wat meer in moet relaxen want ik koop dikwijls de benodigde stof en knip dan zo zuinig dat er nog een mooi lapje overblijft.... waar ik dan later toch niks mee doe. 

In plaats van de mouwen er bij aan te knippen, haalde ik inspiratie uit de kleerkast van de dochter. Ze heeft een soort van vleermuis t-shirtje, waar het schouderdeel van de mouwtjes aangeknipt is maar de rest van de mouw er verder gewoon aangenaaid is. Een bijkomend voordeel vind ik ook dat de naad dan ook aan de onderkant van de arm zit.


Bij mijn vorig probeersel met de Simple Dress, overigens niet blogwaardig, naaide ik rekken in de zijkanten zoals aangegeven in de handleiding. Ik denk dat ik deze wat te lang heb gelaten want het model was een beetje patattenzakkig. Om dit te vermijden gebruikte ik nu rimpelelastiek over de gehele omtrek en daar ben ik nu best blij mee. Verder flockte ik nog een glitterzonnetje (eerste test voor mijn nieuw speeltje: een cameo) om het voor de dochter nog wat leuker te maken. Uit de rest van de stof maakte ik nog een mutske (patroon uit een oude Ottobre) en een infinitysjaaltje. Zuinig zijn, brengt soms toch iets op :-)


En nu genoeg serieus geweest:
Naaisgroetjes van Stella*
11 opmerkingen:

 1. Super mooi hoor. En inderdaad zuinig zijn heeft op deze manier een heel fijn voordeel want uw dochter heeft als een knappe sjaal en muts deze winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ja, ik dacht gewoon even dat ik mijn eigen kind zag?! Nieet dat ze nou zo absoluut op elkaar lijken, maar de pose, de glimlach, zelfs de lange piek over haar pony. En dan nog die gekke bekken! Haha, zo'n gelijkenis dat ik er van schrok :O

  Leuke jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Stella! Hoe leuk! Echt heel tof gedaan... En gelijk aan de slag met je speelgoed. Beter kan niet ;-). Veel plezier ermee. Ik zal met de mijne eens op bezoek komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch idd heel tof geworden vind ik!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beauty's - zowel de naaisels als de dochter😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't Is prachtig geworden!! Ik denk dat ik het ook wat te druk zou vinden om zelf te kopen maar nu ik het resultaat zie ... wauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh!! Super!! Bij sommige stofjes zie ik het ook niet, maar als je er dan iets van maakt, blijkt het gewoon geweldig te zijn! Misschien toch je geluksnummer, die 4 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh heel tof gedaan! Ik had dat stofje ook wel stiekem op 't oog, maarja, moest voor de Paw Patrol gaan van de dochter he ;) Je maakte er een superleuk jurkje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof gedaan! Zo'n drukkere stof heeft niet meer nodig dan een eenvoudig patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi gedaan. Dit stofje gaat de kleine meid heel goed af.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo leuk! Bedankt voor de inspiratie :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!