zondag 18 september 2016

Een ijsvogel in duikvlucht ...

Het blijft een uitdaging om aan de vraag van de jongste zoon te voldoen! Meneer wilde een trui met een ijsvogel op. Punt. Einde discussie. 

Een stof met ijsvogels erop - en dan liefst in paneelvorm - was ik nog niet tegengekomen in stoffenland. Gelukkig postte net op dat moment Marleen van Myblou een geweldige foto op Instagram waarop te zien was hoe ze zelf aan de slag ging met textielverf om eender welke afbeelding op stof te krijgen/verven. Mijn redding, zo bleek achteraf. Ik koos opnieuw voor het Billie-patroon van Zonen 09 en gebruikte een überzachte sweaterstof van Madeline de Stoffenmadam.

Ik nam braafjes alle adviezen van Marleen ter harte, schafte mij Freezer paper en textielverf aan en zette mij aan de computer om een mooie afbeelding te traceren, zodat mijn Silhouette Cameo al een deel van het werk zou doen. De zoon wilde een ijsvogel in duikvlucht, kwestie van de lat niet te laag te leggen. Helaas lukte het me niet om een afbeelding van deze vogel in actie te traceren (Alle tips hierover zijn welkom! Heel erg zelfs!). Zodoende werd het een ijsvogel op een tak. Toch ook al niet slecht, vond ik. En de zoon die vond het ook wel ok, want "een ijsvogel zit klaar op zijn tak om in duikvlucht een vis te vangen". Dus op de tak is eigenlijk het begin van het duikvluchtproces ... Hallelujah voor de kinderlogica!Helaas blijft het fotograferen van mijn kinders en de kleuren van/op de stof (de blauwe kleur van de vogel is in 't echt eerder appelblauwzeegroen!) ook een uitdaging ... Maar al bij al een tevreden moeder en wat nog belangrijker is een tevreden zoon!


Naaisgroetjes van Tine!


21 opmerkingen:

 1. Knap gedaan! Jij bent toch echt een handige he ;-DD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, niet altijd hoor! Ik ben er toch eens in geslaagd om in een Ikeakast de handvaten van de rechter- en linkerdeur respectievelijk staand en liggend vast te boren!!

   Verwijderen
  2. Het was eigenlijk cynisch bedoeld, Tine ;-) Na je opmerking van daarstraks ;-). Maar ik blijf stiekem toch wel overtuigd dat je eigenlijk wel heel handig bent hoor!

   Verwijderen
 2. Ongelofelijk mooi. En ik vind de ijsvogel prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Hier in huis ook enkele ijsvogelfans!
  Ik weet niet hoe dat met de cameo zit enzo, maar misschien heb je hier wat aan voor de duikvlucht? http://www.supercoloring.com/pages/belted-kingfisher-birds

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor je reactie en je gouden tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, ben ik blij dat ze hier nog niet zo'n specifieke eisen hebben! :-) Maar knap gedaan! Heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig dat je zoon met zo'n duidelijk 'afgebakend' plan komt
  en dat jij het dan ook zo fijn kan uitvoeren,
  like!!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi!! Mijn zonen zouden dit absoluut ook tof vinden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof gedaan seg! En traceren met de Cameo vraagt geduld, oefening en nog meer geduld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het probleem zat hem vooral in het verenkleed ... Dat kreeg ik maar niet mooi getraceerd. Toch bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 9. waaauw, hoe tof is dat zeg! echt keischoon!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw ... naast een naai-, ook een echt teken/schildertalent

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 😊 Ik had een trouwe supporter naast de zijlijn staan, dat hielp!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!