dinsdag 19 april 2016

Naaien op de groei... en een polo-tip (vers van de pers)

Een jaar geleden maakte ik mijn eerste twee meesterwerken. Ik was er zo trots op dat ik, om ze nooit te vergeten, een foto maakte!

Ik vond al snel dat ik me naaisgewijs moest upgraden omdat het allemaal zo goed lukte... Of, ik denk toch dat het zo gegaan moet zijn, want waarom ging ik anders vlak daarna al de uitdaging van de polosluiting aan? Met veel hulp en het mij ondertussen zo kenmerkende gesukkel, kreeg ik het gelukkig voor mekaar! Het was niet simpel want de uitleg in Knippie is nogal summier voor een beginner. Een mooi polo-exemplaar blijf ik het vinden, dat wel. De sluiting korte ik overigens een stuk in. 

Om mijn werk te laten lonen, maakte ik de polo op de groei. Zoonlief was toen al zot van Ninja's. Het bezoekje aan de Stoffenstraat duurde niet lang want de stof was op nen-ik-en-ne-gij gekozen!
Hoewel Tijs bijna een hele "zomer" (lees: vanaf de lente tot de herfst) in een voetbalpakje rondloopt, kon hij deze polo echt appreciëren. Hij mocht zelfs gecombineerd worden met één van zijn mooiste broeken... Tijdens een tuinvoetbalmatch nog wel! Ik voelde me vereerd...
Onlangs gingen we wandelen...

spelen... 

 en zwanen spotten in de Lommelse Sahara.

Wat bleek: het T-shirt past nog steeds!  Oef... Missie "naaien op de groei" volbracht! Twee jaar plezier voor één keer zwoegen!

Toen kende ik Zonen09 nog niet...  Helaas, want het had me een boel gezucht kunnen besparen... Wil je er ook voor gaan, maak het je gemakkelijk en bezoek zeker Zonen09 en de blog My Blou. Twee knappe madammen sloegen de handen in mekaar en zetten gisteren een gratis downloadbare handleiding voor een polo op hun beider blogs. De ene gebruikte het Theo hemdpatroon als basis, de ander het Billie T-shirtpatroon, beide bij Zonen09 aan te kopen.

Benieuwd overigens of jullie zelf ook wat groeimarge voorzien tijdens het naaien voor kinderen of eerder meteen voor de perfecte fit gaan ;-)?
Naaisgroeten van TinneV
13 opmerkingen:

 1. Wat je op een jaar tijd al niet kan leren - petje af Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een polo die ik een jaar geleden al maakte ;-). @omabea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke polo! Enneuh, ik probeer voor de perfecte fit te gaan, maar eindig ook wel soms met kleren op de groei hoor, of erger, met kleren die bijna meteen te klein zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ja, die bijna te kleine kleren... Soms toch wel moeilijk om de juiste maat te maken...

   Verwijderen
 5. Leuk! Een polo, ik snap het gezucht. Ik maakte vorig weekend een eerste exemplaar. Bloed, zweet en bijna tranen... En nog niet tevreden. Wat fijn dat je zoontje er zo lang van kan geniete.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, wat lukte nog niet? Heb je geen hulplijn die kan helpen?

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!