maandag 25 april 2016

"Zelfgemaakte kleertjes voor de schoonste dag van mijn leven...!"

In de krokusvakantie was het zover, we gingen op stofjesjacht! Voor de schoonste dag van uw leven, mag het wat meer zijn... 

Dus vertrokken we op een druilerige dag, vanuit de Kempen, richting Gent en Lier. In de Stoffenkamer in Gent werd ik direct verliefd op het vogelstofje van Timeless Treasures. Dochterlief vond het ook heel mooi, maar ze ging voor een wit kleedje. Ik kocht het stofje toch maar om een proefkleedje te maken. 
Nadien reden we richting Lier naar Den Boom. Daar vonden we een mooi poederroze mantelstofje en een gebroken wit stofje. Oef, de eerste kaap was al genomen...
Aanvankelijk gingen we voor een halterkleedje uit het boek 'home made mini couture', maar omdat ik nog niet zo een "naaiwonder" ben en ik nood heb aan veel heel veel uitleg. Geïllustreerd met duidelijke foto's... Het halterkleedje leek me te hoog gegrepen. 
Het patroontje Once Upon a Party van Ienemiene was dan ook een godsgeschenk! Veel uitleg én veel foto's! We gingen aan de slag. Een kleine aanpassing bleek nodig: ik maakte lengte 128 en breedte 122. 

Mijn naaimachine sputterde even en moest voor herstelling binnen midden in het proces! Gelukkig kon ik verder werken op de machine van mijn allerliefste mama. 
Toen het proefkleedje met de vogeltjes af was, was dochterlief helemaal verkocht. Ik moest zelfs het witte kleedje niet meer maken van haar. Voor alle zekerheid verwerkte ik het witte stofje toch nog. Ze ging echter resoluut voor het "vogelkleedje".

Nu nog op zoek naar een leuk patroontje voor een jasje: een "chanelmodelleke". In de Stoffenstraat in Kasterlee vonden we onze goesting in B*Inspired 2, normaal ook een boekje waar ik me met mijn beginnerservaring nog niet aan durf wagen. Toevallig (of niet?) zat bij dat modelleke een fototutorial! Lucky me!!! Jasje gepimpt met een bloemenbroche van Veritas en zo was Hannah helemaal klaar om te schitteren op haar grote dag! 

Wat hebben we geleerd? Figuurnaden zetten is helemaal niet moeilijk, mouwen inzetten vraagt tijd en geduld...Patroon: Once Upon a Party van Ienemiene en vestje uit B*Inspired 
Stof: SToffenkamer (Timeless Treausures), Den Boom (mantelstofje en gebroken wit stofje) 

Naaisgroetjes van (gastblogster) Mieke K! 
(Maakte jij ook je communie/lentefeestkleding zelf? Benieuwd naar jouw ervaringen!)

13 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Mieke! Mooi jurkje en jasje. En natuurlijk ook gelukwensen aan feestvarken H.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap communicatie! Je zal wel gescoord hebben👏

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, supermooie outfit! Het vogeltjeskleedje is echt prachtig, chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, hier rolde ook een Once upon a party-kleedje onder het machien onderuit. Jammer genoeg niet helemaal mijn stijl, maar de dochter, die is superblij. Daar doen we het voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig gedaan!! Ze staat er beeldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi! Dat jasje past er perfect bij.
  En ja, ik maakte hier ook zelf het kleedje, maar de publicatie moet nog wachten tot na 7 mei :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Ik heb dit jaar zelf geen communicant, maar mocht voor nichtje Lotte het kleedje voor haar dag (volgende week) maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 2 prachtige jurken... Ze straalt! Ook ik maakte het kleedje voor de jongste dochter opnieuw zelf, helemaal naar haar wensen. Het is tenslotte hun dagje he.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!