zondag 27 maart 2016

Zelf stofjes bedrukken via Spoonflower: ik loods je er door!

Voor mijn Tiny-Tinny kleedje  passeerde ik via de webwinkel Spoonflower
Op vraag van enkele collega naaisters licht ik toe hoe je zelf je eigen stofje kan (laten) maken via deze website. Het is zo gemakkelijk om een uniek ontwerp te gebruiken voor één van je creaties! En het maakt alles toch nog net dat tikkeltje aparter... 

Ga eerst naar het startscherm.

EIGEN ACCOUNT AANMAKEN

Je kan meteen aan de slag maar je kan ook een eigen account aanmaken via "Log In". Zelf maakte ik eenmalig een account aan en koos ik voor inloggen via Facebook. Zo kan ik snel en zonder wachtwoord via de Facebookknop aan mijn account. Het grote voordeel van een eigen account is dat al je ontwerpen in een soort van bibliotheek/op persoonlijke pagina komen te staan.
Op mijn persoonlijke pagina zet ik steeds een aantal creaties klaar. Een aantal keer per jaar kan je zonder verzendkosten bestellen. Meestal lopen deze acties maar één dag en dus moet je snel zijn! Spoonflower brengt je via mail op de hoogte en zo kan ik meteen bestellen. Een goede voorbereiding is het halve werk ;-).
Je eigen creaties kan je aanbieden voor verkoop aan anderen. Omdat ik niet goed weet wat de consequenties hiervan zijn, waagde ik me er nog niet aan... Als iemand hier meer over kan vertellen, graag...

CREËREN

Bovenaan de startpagina klik je op "create" en selecteer je "custom fabric". Kies een afbeelding die kleiner is dan 40MB. Spoonflower raadt aan een afbeelding van 150 DPI (pixels per inch) aan (meer info) en upload deze via Create – Custom fabric. 
Zelf ging ik overigens nog nooit de DPI waarde van een afbeelding na. Ik zorg gewoon voor een duidelijke, scherpe afbeelding en zo lukte het tot nu toe ook. 

Via "bladeren" selecteer je een bestand. Voor je verder kan gaan, moet je aanvinken dat je akkoord gaat met de "spoonflower terms of service" en "copyrigh". 
Via de gele knop "upload file" kom je op je persoonlijke pagina terecht en kan je je ontwerp bekijken. 

Nu kan je je tekening aanpassen via "edit with picmonkey". Via de tool "change colors" kan je dan bijvoorbeeld de achtergrondkleur van de tekening wijzigen. 
Zelf gebruik ik vooral de eerste tool, voornamelijk om de grootte van de prent aan te passen. Indien hier interesse voor is wil ik deze twee opties nog wel verder verduidelijken!
Bij "repeat" kies je het patroon dat je wenst voor je tekening. Wat je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke smaak en de tekening die je koos. 
Tot slot moet je nog een stof kiezen. Ik bestelde zelf enkel nog maar de "kona cotton". Dit is een iets dikkere katoen. Hier en daar hoor ik dat de kleur na een tijdje zou afgaan maar omdat de kinders hier genoeg in de kleerkast hebben hangen is mij dit nog niet opgevallen ;-). 

Bij het bepalen van de hoeveelheid moet je in je achterhoofd houden dat hier met inch gewerkt wordt! Een hulpje: 1 inch = 2,54cm, fat quarter komt overeen met ¼ yard = 46 x55 cm, 1 yard = 91,44 cm met een stofbreedte van ongeveer 106 cm. 

BESTELLEN en BETALEN

Alles goed nagekeken? Helemaal tevreden met je keuzes? Klikken op de "add to cart"-knop dan!  Betalen kan enkel met Visa of Paypal... Een tip! Vanaf een bepaald bedrag, moet je extra import en douanekosten betalen (meer info). Ik let er op dat elke bestelling uit maximaal twee yard bestaat. Vanaf dan is het spannend afwachten. Na een ongeveer 2 à 3 weken komt je pakje toe! Spoonflower informeert je overigens erg goed ivm de stand van je bestelling. Je krijgt en mail wanneer het pakje vertrekt en via een tracking nummer kan je de reis van je stofje op de voet volgen.

Succes!


Naaisgroeten van An J (gastblogster)

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de duidelijke uitleg An-ga het zeker eens proberen - nu nog op zoek naar een leuke print

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!