zaterdag 21 januari 2017

Wolkenkussen? Kinderspel!

Sinds kort geeft super Oma Bea naaiworkshops voor kinderen. Behalve de oma van een tof troepje kleinkinderen, is Oma Bea ook de oma van "de Scherpe Scheirekes": de toekomst van ons Mols Femma Naaikaffee "''t Scherp Scheireke".


Bij een workshop met jong geweld zijn helpende handen uiteraard erg welkom. Toeval wil dat ik niet liever doe dan knutselen en frutselen met kinderen. Ik stak dan ook wat graag de handen mee uit de mouwen toen mijn eigen kinderen met veel enthousiasme wolkenkussens gingen leren maken.
Oma Bea's pupillen (de jongste was mijn 6 jarige zoon) verrasten me met hun kunnen (met een beetje hulp)!

Het leek me tof om deze ervaring met anderen te delen... Misschien vraag je je af of jouw (klein (of ander)) kind ook al aan de slag kan met een naaimachine én welke projecten dan haalbaar zijn. Een wolkenkussen dus...

De 6 jarige junior van de groep illustreert de verschillende stappen:

1. Teken een wolk of enkele wolken in verschillende groottes en knip de stof uit. Voor- en achterkant moet je uiteraard spiegelen.


Dit geweldige zachte vachtje was een toppertje trouwens! Niet erg gemakkelijk om te verwerken maar het zorgt voor een "net echt" ;-) wolkenresultaat!

2. Leg rechts op rechts en stik toe. Gebruik bij voorkeur eenzelfde soort stof (vb. enkel katoen of tricot) voor beginnertjes. Laat onderaan een keergat.


3. Keer het wolkje.

4. Vul het wolkje.


5. Naai of stik het keergat dicht. 

Veel zachte wolkenkussens op een hoop zorgen voor een zalig bedje...

Deze workshop is nog maar eentje uit een hele reeks. Houd de blog zeker in de gaten als je meer van deze ideetjes lust... We posten telkens een verslag mét geïllustreerde stappen. Er volgen nog vlaggenlijnen, leeskussens en toiletzakjes! Welke naaiprojecten voor kinderen zijn jouw succesnummers??? Misschien doen wij er wel een volgende workshop over!


Naaisgroetjes van de Scherpe Scheirekes, NaaisgeriefOmaBea en NaaisgeriefTinneV

9 opmerkingen:

 1. 't was een keileuke ervaring met al die kleine Scherpe Scheirekes. Eén voor één top en top natuurtalenten
  Hoe kan het ook anders met die mama's !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Ziet er geweldig uit! Gisteren vroeg mijn 5-jarige zoon nog wanneer hij mag leren naaien, dus wie weet laat ik 'm wel eens op workshop komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, tof dat hij het zelf vroeg! Deed hij al eens mee met jou? Mijn zoontje van 6 had wel wat hulp nodig hoor ;-).

   Verwijderen
  2. Hij is welkom hoor. Mijn 3 jarige kleindochter Sophia was niet van haar naaimachientje weg te slaan - wel met assistentie van haar papa natuurlijk.

   Verwijderen
  3. Enkel eens op het knopje voor automatisch hechten mogen duwen ;) Zo bang dat die kleine vingertjes onder dat voetje komen he... Hulp lijkt me sowieso aangewezen, maar lijkt me een leuke activiteit om samen te doen.

   Verwijderen
  4. Dan moeten we eens afspreken he ;-).

   Verwijderen
 3. Wat een toffe oma:) Die van mij naaide ook, maar had jammer genoeg niet het idee om het door te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die workshops met de kids zijn keileuk. Je wordt zelf blij van al die blije gezichtjes.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!