zaterdag 25 maart 2017

Een camouflage Candy Jurk (+give away (afgelopen))


Bijna exact een jaar geleden publiceerde ik een post over mijn eerste Candy Jurken, een patroon uit La Maison Victor. Toen al voelde ik dat er zeker nog zouden volgen. Toen ik de fris groene stof van About Blue Fabrics de eerste keer zag, kreeg ik visioenen van een botanische Candy... En, zo geschiedde!


De jurk is vlot, speels en eenvoudig te maken. Ideaal ook voor al wat grotere meisjes (gaat tot maat 176 maar valt dus zeer ruim en eerder kort). Vorige exemplaren werkte ik netjes af. Nu volgde ik deels het voorbeeld van La Maison Victor en liet mouwen en zakjes onafgewerkt. De hals zoomde ik in de tweede instantie toch ook maar om...
Wat denk jij? Afgewerkte of ruwe versie?



Noor vond het typische Candy Jurk item, nl. het touwtje, heel vervelend omdat het steeds loste en dat van het nichtje was al na één dag zoek! In plaats daarvan, reeg ik in mijn laatste exemplaar een elastiek door de tunnel. Omdat ik het koordje toch echter wel een leuk accent vind, voorzag ik twee gaten voor een touw-uit-louter-estetische redenen. Damn! Ik omzeilde knoopsgaten en werkte met nestelogen... die er meteen weer uitvielen... Jammer want ik vond ze echt wel tof.
Suggesties om ze beter te laten zitten? Ik vermoed dat ik dikkere versteviging moest gebruiken.
Er zat niets anders op dan de knoopsgaten te verstevigen met de hand...

Het leuke is dat de touwtjes nu gewisseld kunnen worden en zo steeds weer een andere jurk lijkt te ontstaan!
En verdikke, ook met het tunneltje sukkelde ik alweer! Verschillende keren tornde ik het stiksel weer los wegens scheef gestikt. Dat komt er van als je nooit recht leerde stikken op een blad paper ;-).
Tips om tunneltjes netjes recht te stikken?

Houd er bij het maken van deze jurk rekening mee dat hij ruim valt en het rokdeel erg kort is! Heel concreet: mijn 9 jarige ranke den is bijna 1m50 en ik koos voor haar een 140 die zeker nog een tijd zal passen. Het rokje verlengde ik tot een maat 176! Met het bovendeel deed ik niets. Volgens mij perfect zo!



Aan de delen voor het tunneltje tekende ik 1cm extra zoomwaarde. Zo heb je meer ruimte om het tunneltje om te stikken. Wil je een afgewerkte versie: voorzie dan 1cm extra aan de hals, de mouwen en de zakken. In mijn vorige post geef ik tips voor heel nette mouwtjes!


Omdat we een jaar bestaan, omdat we fijne volgers hebben en omdat het lente is: GIVE AWAY TIME!
Ik mag van La Maison Victor het patroon van de Candy Jurk wegschenken én...


... je mag van Eline van Stof & Belle een stofje kiezen om je eigen Candy Jurk te maken. Als dat niet mooi is? (P.S. De stof die ik gebruikte, is er eentje uit mijn eigen uitpuilende "stoffenwinkel" ;-) (meer info over het stofje: About Blue Fabrics), het is niet verkrijgbaar bij Stof & Belle.
Om een kans te maken op dit pakketje wil ik graag van jou horen met welke tricot of sweaterstof uit Stof&Belle jij jouw jurk wil maken. Wil je reageren maar heb je geen Googleaccount? Geen nood: je kan via OpenID onder je eigen naam een reactie plaatsen! Reageer je als anoniem, zet dan wel je naam in het bericht? Anders weet ik niet wie ik als winnaar moet noemen 😏
Volg daarnaast ook Stof&Belle via Facebook en/of Instagram. Om te winnen hoef je Naasgerief niet te volgen maar het mag natuurlijk altijd ;-) (Bloglovin', Facebook, Instagram of Blogger zelf).
Meedoen kan tot en met woensdag 12 april. Op 13 april trekt een onschuldige kinderhand de winnaar die ik met Pasen bekend maak op de blog! Schoon toch...? 
(Het pakket wordt binnen heel Europa verzonden.)

Veel succes!





Naaisgroetjes van TinneV

85 opmerkingen:

  1. oooooh Ik zou heel graag winnen! Ik woon in Spanje en hier is het zeer moeilijk om leuke tricot stof te vinden!! met de Feathers mint stof van Elvelyckan zou ik heel graag een jurkje maken voor mijn dochtertje!! <3 Warme groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw, daarvoor waag ik graag mijn kans! Stofkeuze is zonder aarzelen "dots turquoise – Paapii". Heerlijk kleurtje en speelse stippen, om direct verliefd op te worden!! Bedankt ook voor de mouwentip onlangs, ik geef de boordjes-aanpak de volgende keer wel eens een kans.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi mooi mooi !
    Mijn stofkeuze valt op de Splash Dots - nude (Pysselnabon) ♡♡♡

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou kiezen voor de panda's van Elvelyckan, de roze variant.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooh! Candy-time! Ik zou er ook nog enkele moeten maken... met de dots turquoise van Paapii zou dat zeker moeten lukken 😉 Dikke zoen, Stephanie (ps: wat een prachtversie, die van jou!)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een super mooie Candy! Prachtig stof en de onafgewerkte randen vind ik in deze juist erg leuk.
    Ik zou het patroon heel graag willen winnen. Mijn dochter Lot zou er super mee staan. De sweaterstof plait petrol van Paapii vind ik heel mooi. Prachtige kleur en print. Nu maar duimen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooh, mooie Candy. Ik zou er eentje maken uit de blauwe diamonds & dots van Elvelyckan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, mooi. Ik zou voor de zoete petrol plait sweater (Paapii) stof gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke actie. Ik zou vind de Dots, blue – Evelaclyn erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Schoon, die botanical candy! Ik vind dots splash Blue van pysselnabon wel iets voor M.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel mooie versie. De candy staat al lang op mijn lijstje, dus waag ik graag mijn kans. Ik zou kiezen voor de dots turquoise van paappi

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Helaas kan ik je niet helpen, na jaren bijna niet genaaid te hebben ben ik weer begonnen, ineens is alles tricot. GE WEL DIG!!! Als dat was geweest als mijn kleiner waren, was ik nooit gestopt, de stoffen, nu echt super!! Was me nog nooit opgevallen dat bij de candy niet afgewerkt werd, vind dat wel heel leuk eruit zien!!!
    Tunnel en zulke gaatjes heb ik nog niet mee gewerkt, ik besteedt meer patronen aan het uitproberen, kom steeds nieuwe technieken tegen zo leuk!! Kan daarom ook echt niet wachten om te begonnen met de candy!! Je stofje is echt super!!! Eens iets heel anders, hou ik wel van.
    Wat ik ook altijd het leuke vond van zulke acties is dat je links krijg van andere die super leuk zijn om te volgen.. Zag het smock jurkje, was gelijk verliefd, dank je wel voor deze give-away. En nu duimen dat ik mag winnen!!!! Dochterlief, heeft nog heel wat mooie jurkjes nodig, en wil allerlei verschillende jurkjes gaan uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De cerrado tricot vind ik prachtig om dit jurkje mee te maken. Zou een leuk paascadeautje zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Maakte al veel de Candy, maar telkens patroontje geleend, dus zou goed van pas komen en de tricot GoldenX.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Candy, het jurkje dat ik wel eens wil maken uit de LMV die ik niet heb. Dat zou hier zeker welkom zijn. Bij mijn dochter zou ik wel scoren met de veertjes van Elvelyckan of de Panda's van Andrea Lauren. Ik heb een flauw vermoeden dat we het niet eens zouden zijn over de achtergrond kleur. Ik vind de crème en grijze varianten mooi, terwijl dochter nog een grote voorkeur voor roze heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Echt een top candy in dat stofje. Ik ben fan.
    Hier ook een dochter die een hekel heeft aan touwtjes.
    Ik rijg ook een elastiek in de taille en stik een lintje vast (gestrikt en al) op het jurkje.
    Ik denk dat mijn meid een candy in deze stof wel erg zou zien zitten: Lillestof - Wassermelone

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik dacht eerst ook de boel integraal op de jurk vast te naaien maar toen bedacht ik dat variëren ook wel iets heeft 😉

      Verwijderen
  17. Heel tof, deze jurk! En zo'n goeie tips! Dank je! Ik waag ook graag mijn kans. En wel voor het splashed dots stofje van Pysselnabon! Fingers crossed. ��

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een heel leuke Candy! Ik raak meer en meer overtuigd van die Botanische printjes. Candy is inderdaad een dankbaar jurkje. Ik vind de afgewerkte mouwtjes en zakjes toch net iets mooier, maakte ze ook al allebei. Leuke webshop, die Stof&Belle! Ik zou er deze kopen voor een Candy, omdat ik 'm superleuk vind en nog nergens anders zag! http://www.stofenbelle.be/winkel/stoffen/tricot-stoffen/tricot/tricot-crocodile-pysselnabon/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je... En ja, dat botanische is toch wel erg mooi vind ik... Ik ben dus al helemaal overtuigd 😁

      Verwijderen
  19. dit stofje lijkt me heel leuk: http://www.stofenbelle.be/winkel/stoffen/sweater/print/sweater-plait-petrol-paapii/

    heel leuke jurkjes trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Super. Deze jurk, vind beide afwerkingen wel mooi. Ik zou hem graag maken in deze sweaterstof: Geo Penguin, pain’s grey – Andrea Lauren

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuke Candy is het geworden!
    Ik maakte er zelf nog nooit een aangezien ik het patroontje niet heb, dus de ideale kans.
    Ik vind Feathers, mint – Elvelyckan super, dus zou 'm daarin gaan maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een toffe candydress weeral! Mooie stofkeuze ook!
    Ik zou mijn kans wagen voor de black&white striped van paapii

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Als jongensmama verwacht ik binnen een maand een dochtertje. Meisjespatronen (jurkjes en rokjes) heb ik nog niet in mijn bezit. Dit zou alvast een mooie aanzet zijn! Als stofje zou ik de Panda Mint verkiezen. Hip en tijdloos!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo supermooi. Misschien moet ik het patroon toch ook nog aanschaffen voor mijn 13 jarige. Als ik jouw versie zie zou het misschien wel een optie kunnen zijn, dit stofje stond hier al op de lijst dus moest ik winnen ... www.stokstaartjedoethetzo.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oohh! Wat een mooie jurk geworden! En handig om de veters te kunnen wisselen! Goed idee! Tips om nestelogen te verstevigen heb ik, want ik loop tegen hetzelfde probleem aan: vestevigen met een laagje dubbelzijdig plakbaar vlies en een extra stukje stof (bij héle dunne 2) en dan met een flink zware hamer en 'draaiend' een aantal ferme tikken op geven. (Het pennetje waar je op moet hameren, ietwat scheef houden zodat alle kanten allemaal een tik hebben gehad...) Blijft een gedoe die dingen...
    Als ik zelf de candy jurk zou mogen maken, dan zou ik dat graag doen met de stof Whales green island en Dots black&white! Lijkt me een gave combi... van 1 van beide stofjes kan natuurlijk ook....��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt alvast voor je tip! Dat van die hamer hoorde ik nog... En inderdaad: een extra stukje stof er tussen. Dat ik daar zelf niet ben opgekomen ;-DD

      Verwijderen
    2. Al doende leert men...�� heeft mij bijna een heel doosje nestels gekost..maar, als je er genoeg stevige stof tussen hebt, dan werkt het perfect!

      Verwijderen
  26. Ik zou deze ook wel willen ;) Maar dat is er blijkbaar niet meer, dan ga ik voor de cerrado van Lillestoff. Beetje dezelfde stijl.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw lijkt me heel gaaf om te winnen. Heb het patroon al vaak op Facebook voorbij zien komen. Erg leuk met het stofje wassermelone van Lillestoff voor onze twee meisjes

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Leuk kleedje en leuke actie! Ik zou het graag eens willen maken met het stofje cerrado - lillestof.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Heel leuk jurkje, ik zou hem dolgraag maken en dan met het Tricot: Wassermelone -Lillestoff

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een leuk lentjurkje! Wat zou ik graag aan de slag gaan met volgend stofje: Flower Panda op een gele achtergrond.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Leuk om te winnen en er eindelijk eens aan te beginnen de watermeloen stof lijkt me heerlijk x

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Als beginnend naaister kan ik je geen tips geven. Wel wil ik heel graag de candydress proberen. De sunflowers black/white van paapii lijkt me danat het geschikte tricot voor!
    BTW proficiat met je 1jarig bestaan, wat een leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een mooi jurkje ! De stof staat er helaas niet tussen. Maar deze is ook wel leuk : http://www.stofenbelle.be/winkel/stoffen/sweater/print/sweater-puffin-parisian-blue-andrea-lauren/.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Oh fantastisch! En niet moeilijk kiezen want zowel patroon als stofje staan al een tijdje op mijn verlanglijstje :)
    Ik doe dan ook graag mee met de loting en hoop de tricot cerrado, lillestoff ervoor te gebruiken :)

    Via OpenId lukt helaas niet dan maar zo :)
    Alvast bedankt!
    Fabienne Monté

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een leuke actie! Dit leuke patroon in de stof 'dots blue' lijkt mij een hele goede combinatie!

    Esther van de Zandschulp

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een leuke jurk, zou voor mijn 2 (lange) dames ook top zijn!
    Ik zou deze dan maken in de tricot Dots Turquoise van Paapii.
    Groetjes en complimenten voor jouw blog, erg tof.
    Cinda van Hattem

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Een super leuk kleedje! Ik zou hem maken in tricot sunflower black/white...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Moest je dit lezen, kan je dan ook nog even je naam vermelden? Nu ben je gewoon anoniem 😊

      Verwijderen
  38. Ja de Candy! Mn dochter draagt eindelijk 92, de lmv waar het instaat heb ik niet dus het patroon apart komt zeker van pas :) En in dit mooie stofje http://www.stofenbelle.be/winkel/stoffen/tricot-stoffen/tricot/tricot-splash-dots-nude-pysselnabon/ zal ze zeker stralen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Een sweater jurk voor mijn nichtje uit de plaid, petrol paapii😊.
    liefsvero@blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Een hele mooie! Ik heb zelf geen meisjes in huis, maar misschien voor Mezelf? Met de sweater plaid ochre van Paapii? Ik waagde m'n kans 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, voor jezelf!!! Ik ben ook aan het bekijken hoe ik het patroon voor mezelf kan aanpassen...

      Verwijderen
  41. Oh, ik kom hier mooi op tijd aanwaaien: in de voorstellen van Bloglovin' klikte ik op volgen. Mooi kleedje (de rest ontdek ik dadelijk)!
    Ik doe ook ineens mee voor het patroon en stof. Ik kies voor gold x... denk ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Mijn naam is Deblie (deblie-seppe@hotmail.com) en mijn (reuzen)dochter zou kiezen voor de gele panda's. Een nieuw soort patroon is altijd handig aangezien mijn dochter moeilijker kinderkledij vind in haar maat 164 en 9 jaar dus niet de ideale combinatie. Dit zou hier heeel erg welkom zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Voor mijn 2 lieve dochters zou ik dit te gekke jurkje willen maken in de stof wassermelone lillestof gecombineerd met een effen groene tricot, of black x elvelyckan gecombineerd met effen gee tricot, of misschien wel de vintage cars turquoise (keer wat anders voor een meisje ��). Kortom, teveel leuke keuzes! Jou combi met het oranje lintje is ook erg tof! Vingers crossed �� groetjes Marjolein van Balveren

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Oooo mooike!!! En gewoon dezelfde als de jouwe, die vind ik erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Ohhhh ik zou heel graag winnen!
    ik zou het jurkje maken in een tricot met kraanvogels erop bont gekleurd❤
    Voor mijn vriendin haar dochter die daar zo blij van gaat worden😊
    ik zou echt in de gloria zijn!
    Vr gr Marije Scott-van Tol

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Mooi hoor! Afgewerkt is volgens mij mooier en hier zijn touwtjes vlug verdwenen (en niemand weet waar naartoe heel vreemd ;-) ) ik hou van tricot en roze is hier steeds een hit dus de roze tricot panda met veertjes zou ik kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Superleuk! Ik zou graag de dots turquoise hiervoor gebruiken 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Echt super gaaf.. daar gaat mijn beginnershart harder van kloppen.
    Ik zou dan kiezen voor Tricot: uni, sunny yellow – paapii

    Ik ga alvast beginnen met duimen.. iedereen succes.
    Mvg Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Waauw, wat een toffe actie! Prachtig jurkje in supermooie stof een combi gemaakt voor elkaar! Ik zou voor de dochter des huize graag deze jurk maken in Tricot: Gold X – Evelaclyn. Dit kan niet anders dan schitterend worden!
    Groetjes
    Ann Vergote

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Wat een superleuke actie! Lijkt me een leuke uitdaging om dit jurkje te maken voor 1 van mijn meiden, in stof Hello Bagger, orange – Pysselnabon. Zie het plaatje al voor me! Durf bijna niet te hopen.... Groetjes, Eveline Cowley

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Wauw wat een super leuke actie. Sta te popelen om de candyjurk te maken voor één van de 3 nichtjes waar ik nu mee op vakantie ben. De zonnztjes in mijn leven. En nu hopen dat ik win! 👍 groetjes Kaat Van den Berghe

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Super leuk jurkje. Ik zou het maken met tricot panda mint. Groetjes Suzanne Nijenhuis

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Wauw, geweldig! Drie dochters hier, dus zou ze graag in deze prachtige jurk jes steken.
    Dots turquoise van Paapi lijkt me prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Hoe mooi! Ik zou de candy jurk graag maken met het toekan stofje van Elvelyckan ❤️. Of het cactus stofje... of een stofje van paapi ��...

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Knappe jurk, Zalige blog ��. De onafgewerkte versie in Sweater : plait, Petrol – Paapii zie ik helemaal zitten. Tikkeltje stoer ��. Dus, denk ik...wie niet waagt niet wint. �� Vriendelijke groetjes. Annie Lemmens

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Hoi!

    Supertof kleedje seg, wil ik ook :-)

    Omdat ik een eeuwige twijfelaar ben, laat ik me graag verrassen met één van mijn favoriete stofjes:
    - de watermeloenprint, deze zou perfect passen binnen de fruitige zomercollectie die reeds in de kast hangt te wachten op het watme zonnetje
    - de gouden kruisjes, omdat ik dit patroontje ideaal vind voor een casual chic outfit
    - de groene walvisjes, omdat mijn dochtertjes deze de leukste zouden vinden :-)

    Spannend!! Ben benieuwd of de paashaas ook voor mij zal langskomen :-)

    Toffe blog! Ik volg!

    Groetjes
    Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Hij is echt heel gaaf! Ik loot graag mee en dan met het stofje Hippu, black/white – Paapii

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Proficiat met de blogverjaardag!!
    De onafgewerkte versie draagt mijn voorkeur weg bij jouw stofkeuze. Leuk idee om de lintjes te verwisselen.
    In de cerrado tricot van Lillestof zie ik wel een jurk voor de dochter (of voor mezelf). :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  59. hier zou ik het maken uit Tricot: Panda, mint – Elvelyckan voor mijn panda gekke dochter.super patroontje

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Ben ook grote favoriet van candy dress. Maar zou het graag nog eens maken in een stofje met pinda's. Zou super mooi zijn. En afwerken met een bijpassend groen tricotje.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. oh, mijn kleindochter zou superblij zijn met zo'n candy-jurkje. In de cerrado zou ze stralen, ben ik zeker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  62. ik zou graag mee doen voor mijn kleindochter haar verjaardag
    ik zou het maken in tricot feather creme elvelijcken

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Super patroon he. Dochters zijn er zot van.
    Stofkeuze een lichte tricot met kraanvogels.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!