zondag 2 oktober 2016

Een Skippy Skirt in meerdere maten, kleuren én stoffen!

Als ik enthousiast ben over iets dan kan ik dat onmogelijk verbergen... Bij deze: hou u vast aan de takken van de bomen!
Het eerste patroontje van Marie Paule van So Popo Sew - de Skippy Skirt - past volledig in mijn straatje: een eenvoudig stretch A-lijnrokje met al dan niet verborgen kangoeroezak voor 2-12 jarige freules... 

In de meest eenvoudige vorm (daar spreekt Marie Paule zelfs niet van), laat je de kangoeroezak nog weg en gebruik je een mooie elastiek...  Zo klaar... Weliswaar geen skippy meer, maar wel een heel snel basis rokje!

Als testster volgde ik toch maar netjes de instructies (of toch zo goed als...)... Marie Paule zorgt voor uitleg in woord én beeld zodat naaiervaring nauwelijks nodig is... Het positioneren van de zichtbare zak kan een precisiewerkje zijn, zeker met "flodder" stofjes maar de wonderoplossing blijft naadband! Minder kans op scheeftrekken, lubberen...

Ik naaide er, tussen andere bezigheden, op los tijdens de testperiode... Met drie rokjes en twee tevreden meiden als resultaat!

Na de nichtjestwinning van een half jaar geleden, krijgen dezelfde dametjes nu een rokje uit een bijna identiek stofje! De kleuren spatten er van af. Ik geniet van het plezier dat deze rokjes uitstralen, de meisjes van de grote zak! Op de schuifafcatwalk kwamen modellenallures naar boven...


Voor het naaigemak maakte ik gebruik van een bijpassende elastiek in plaats van een boord.

Fiejoew, wat een uitdaging om de nichtjes samen op de foto te krijgen. Het is wat het is ;-). Kwam daar nog een derde stoorzender spelen ook!
Het exemplaar met verborgen zak maakte ik meer ingetogen...


Soberder van kleur en iets "stoerder".

Mijn lange-benen-"ufraa" blijft de lucht in schieten, vandaar de nog zedige lengte. Ik wil dat ze (ik) er nog lang deugd van heeft (heb)... 
Deze jeans-Skippy bewijst trouwens dat het rokje zelfs in een stof met nauwelijks stretch kan... Gebruik gewoon een ruime maat zodat het over de heupen geraakt...
Zei ik al dat ik voor gemakkelijk ben;-)? Alweer een elastiek dus ;-).


De zak loopt helemaal door en dat is dikke fun ;-). De paspel maakte ik zelf  uit de averechtse kant van de jeansstof. Toch niet helemaal een lui wijf!

Variatiemogelijkheden zijn er nog genoeg trouwens! De komende periode volgen nog veel Skippy's (zie blogtour) op die je op gedachten kunnen brengen. Zelf zou ik nog met knopen willen experimenteren, een paspel tussen de boord en het rokje willen stikken, ...


Zie jij het licht al?
In elk geval: have fun met dit gratis en voor niks patroontje!

Naaisgroetjes TinneV!

16 opmerkingen:

 1. zo een leuke exemplaren! schattig, die twee nichtjes! Ik ben, ondanks mijn voorliefde voor kleur, vooral echt hevig verliefd op dat laatste rokje, zooo schoon met die jeans en zo! En die verborgen zak, dat lijkt me scoren, moet ik ook eens proberen! leukleukleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, ik moet zeggen dat ik dat jeansexemplaartje ook wel erg genegen ben. Het is toch weer eens wat anders hè? Zeker en vast meer dan het proberen waard!

   Verwijderen
 2. Heel leuk!! Vooral de jeansversie vind ik geweldig! Als ik een meisje had om voor te naaien zou ik het ook wel weten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de stoeferij ;-), ik ben ok hevig fan van het jeanske ;-). Heel handig ook om met veel te combineren... Hoewel de andere wel wat kleur gaan brengen in de winter! Vergroot het patroon anders gewoon voor jou? Dan kan je er één voor jezelf naaien ;-)

   Verwijderen
 3. Leuke rokjes Tinne! En dat jeansrokje is inderdaad een beetje stoer, maar vooral supercool!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe rokjes! Dat elastiekidee van u ga ik zeker eens moeten nadoen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat word ik blij van spelende meisjes in leuke rokjes! En de stoere meid met modelallures in haar coole jeansrok is een plaatje! Heel erg bedankt om te testen en voor al je tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. supertoffe nichtjes twinning, wij deden dat met de vriendinnen. De jeansversie valt hier ook wel in de smaak.
  stokstaartjedoethetzo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof, al die rokjes! Toch wel leuk om te zien hoe iedereen er zijn eigen twist aan geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke exemplaartjes. Vooral die in jeans vind ik helemaal geslaagd, al kan dat geblokt stofje me ook bekoren!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!