zondag 2 oktober 2016

Een verknipte Leather Sweater ...

Oftewel: restjesverwerking!

Ik maakte met mezelf - zo ergens aan de start van 2016 - de strenge afspraak om zo min mogelijk stoffen te kopen. Uiteraard wijk ik af en toe af van dat plan, maar soms ben ik ook super flink! Ik probeer me vooral niet meer te laten verleiden tot impulsieve aankopen. Stofjes waar ik onmiddellijk een project in zie, belanden weliswaar zonder enige gène in mijn winkelmandje! 

Daarnaast wil ik de binnenkant van mijn kast(en) doen verminderen. Jammer genoeg, liggen er ondertussen zoveel lappen stof in mijn kast(en) die ik al eens voor een project gebruikt heb, maar waar nog net te veel van over blijft om niet bij in de restjesbak te kieperen. En vaak zijn die lappen stof dan weer te klein om er nog een volwaardig kledingstuk uit te maken. Herkenbaar ??? 

Dan maar wat creatief nadenken, zeker?! Zo kwam ik op het idee om de Leather Sweater van LMV te verknippen tot een "haaientrui". Ik tekende op het voorpand 2 symmetrische halve cirkels, waardoor ik een frontaal beeld van een haai kon maken. De driehoekjes uit witte tricot waren oorspronkelijk een foutief geknipte heupboord. Heet zoiets niet "herbestemming"?!De basis voor de haaientrui is een restant van de communievest die ik voor de jongste zoon maakte. De grijze en okergele sweaterstof lagen ondertussen al helemaal onderaan de stapels sweaterstof. De tanden zijn gemaakt uit witte tricot. De oogjes en neusgaten heb ik er achteraf op geflockt.


Naaisgroetjes van Tine!

18 opmerkingen:

 1. Super leuk idee. Uwe zoon heeft toch maar geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ik heb geluk dat hij nog steeds in zelfgemaakte kledij rond wil lopen. Ik vermoed dat het ooit anders zal zijn!

   Verwijderen
 2. Ik ben fan. Supermooie manier van resten verwerken - ik moet er ook dringend eens werk van maken -ik heb me ook aankoopverbod opgelegd (met wisselend resultaat😅 overigens)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook, hoor! Soms voel ik me net een kind in een snoepjeswinkel ... En dan is het moeilijk om niet te bezwijken ...

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig mooie trui! Heel knap gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap zeg! Moet ik ook eens dringend aan beginnen. Alhoewel...ik ben ook volop bezig met stoffen uit de kast te verwerken ipv enkel nieuwe te kopen. Maar er zijn zoveel mooie stofjes te koop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, he! Mezelf bedwingen is soms een fulltime bezigheid😉!

   Verwijderen
 6. Ja, keileuk!!! Ik heb hier ooit eens een haaientrui gekocht bij H&M en denk al heel lang dat ik die eens moet namaken. Bij die staan de tanden aan de kap. Dit is wel heel goeie "restjesverwerking"!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof gedaan! Daar zal je wel mee gescoord hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ma zo leuk!!! Zou hier ook echt gesmaakt worden bij mijn jongens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms is het inderdaad moeilijk om nog een project te zien in een bijna-restje, maar op deze manier is het super geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!