zaterdag 29 oktober 2016

Berlin Coat voor een lief meisje

Met 2 zonen in huis valt er weinig roze in mijn stoffenvoorraad te bespeuren. Echt jammer vind ik dat niet - ik ben een overtuigde zonenmama! -  maar zo af en toe heb ik toch wel wat behoefte aan roze en blingbling. Gelukkig ben ik meter van het allerschattigste kleine meisje en is zij op haar beurt enthousiast als ik iets voor haar maak. Broeken uit de winkel weigert ze aan te doen, maar broeken die ik voor haar maak, draagt ze met veel plezier ... Smelt!

Afgelopen voorjaar kon ik niet weerstaan aan een mooie fuchsia wollen stof en zag er onmiddellijk een winterjasje voor Femke in. Toeval wilde dat de Berlin Coat, het winterjasjespatroon van StraightGrain, net hetzelfde met me deed. Dus in mijn hoofd werd één en één twee.

Jammer genoeg staan tussen droom en daad ook bij mij praktische bezwaren in de weg (zomernaaisels kregen voorrang!), maar uiteindelijk is het me gelukt om het jasje af te werken. Femke wordt in de winter 4 jaar, dus ik maakte voor haar een jasje in maat 4. Er zit wel nog wat groeimarge in ... Hopelijk krijgt ze deze winter nog een groeischeut ... en anders heeft ze er misschien twee winters plezier van.Voor de binnenkant koos ik voor een zacht pelsje en als tussenvoering voor fleece. De jas is dus echt winterproof. De buitenstof is een echte kringloopvondst en was maar een metertje lang, waardoor ik onvoldoende stof had om er ook nog een kap bij te maken. Ik zal dus noodgedwongen nog een sjaal en muts moeten voorzien ... Misschien moet ik mijn breipriemen nog maar eens tevoorschijn toveren.


 En hierbij de drie herfst/winterjasjes die ik afgelopen maanden naaide nog eens mooi op een rijtje! (Hier en hier kon je al lezen over de jongensjassen.)


Naaisgroetjes van Tine

11 opmerkingen:

 1. Drie winterjasjes 😧 Dat doenik je niet na! En allemaal zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi!!! En de binnenkant ziet er zo zalig warm uit. De laatste foto is ook super. Een jas naaien voor onze zoon, misschien moet ik dat volgende winter ook maar eens op het lijstje zetten 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Die laatste foto vind ik ook super! Volgend jaar hoop ik er zo 4 op een rijtje te kunnen zetten. Nu is het jongste nichtje nog een baby'tje en kan ze nog niet staan, maar volgend jaar moet dat zeker lukken! En zeker doen, zo verschrikkelijk moeilijk is het niet, het vraagt alleen wat meer tijd en geduld!

   Verwijderen
 3. Die ziet er lekker warm uit zeg!
  Helemaal mee met dat fuchsia, zo tof dat je die bij de kringloop vond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf ook grote fan kringloopvondsten! Gelukkig is er hier in de Kempen een jaarlijkse kringloopstoffenbeurs, vééééél stof voor weinig geld!

   Verwijderen
 4. o zo een mooie winterjassen. en prachtig rose voor een klein meisje inderdaad. ik hou van jassen naaien maar krijg mijn tienerdochter niet meer overtuigd van een zelfgemaakte jas (gelukkig rokken en jurken nog wel).
  https://stokstaartjedoethetzo.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik hoop nog lang te kunnen genieten van gewillige kinders ... En anders zal mijn man die rol op zich moeten nemen ;)!

   Verwijderen
 5. Heel mooi Tine en ... op naar " vier op een rij " volgend jaar 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!