zondag 28 augustus 2016

Duurzaam kaftpapier: gebruik eens een toile ciréeke!

Te warm om te bloggen, te warm om blogs te lezen ;-)... Maar deze moet nu, of het is te laat! 
Oké, dit klinkt dramatischer dan het is... Maar helaas (vinden wij hier met z'n allen) is 1 september niet langer te ontkennen... 
Het lijkt alsof het nog maar gisteren was, de afzwaai van mijn kleuter... en vandaag denk ik al na over het motiefje van zijn toile ciréekes... Het zit zo: ik gebruik geen kaftpapier meer sinds ik toile cirée rond de schoolboeken van mijn dochter drapeer... Ik vind het eenvoudiger dan echt inkaften! 

Vind je het ook wel wat? Ga bijvoorbeeld hier maar eens kijken voor een handleiding! Deze is iets ingewikkelder maar ook de moeite waard, bijvoorbeeld om je eigen agenda te pimpen.

Tips voor leuke jongensmotiefjes? Ik lees ze graag!

Aanvulling: De Pretkat suggereert in de reactie op dit bericht het zelf plastificeren van katoen en gelijk herinnerde ik mijn plannen van vorig jaar. Aanvankelijk wou ik het ook zo aanpakken: een tof katoentje beplakken met Lamifix. Net op tijd vond ik vlak bij huis toch de juiste toile Cirée en koos ik hier voor maar het blijft een optie voor het jongenskaftpapier!
Naaisgroetjes van TinneV!


15 opmerkingen:

 1. Een eenvoudig en eigenlijk voor de hand liggende idee! Je moet er maar op komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk! En ook handig tegen ongelukjes met uitgelopen drankjes in de boekentas!

  Zou je voor een jongensversie niet een leuk katoentje met lamifix kunnen bewerken? Dan lamineer je het katoen zelf? Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel een oplossing...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! En inderdaad, nu je het aanhaalt! Ik was het helemaal vergeten maar zo ben ik vorig jaar inderdaad begonnen. Ik vond niet meteen (als in METEEN,NU,HET KAN NIET WACHTEN!) de juiste toile cirée en bedacht toen ook katoen te plastificeren. Toen vond ik net op tijd vlak bij toch de juiste en heb ik gekozen voor de gemakkelijke weg ;-). Ik vul mijn bericht hier nog mee aan want het is zeker een goeie optie!. Bedankt om me er aan te herinneren ;-)

   Verwijderen
 3. Superleuk - ook de link naar de agenda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat slim! Ik ben zelf aan de slag gegaan met elastische stof (want alle stofkaftjes hier in de winkel zijn van rekbaar spul). Het werd een nachtmerrie... Deze kaftprint is ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou niet van complex dus geloof me: hier houd je geen nachtmerries aan over ;-)

   Verwijderen
 5. Tof! En dat zijn direct superleuke, vrolijke kleurtjes. Ideaal om de kinders wakker en gemotiveerd te houden (of toch een poging tot ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goei idee!! Verdikke ik heb net kaftpapier gekocht 😬🙄

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enig idee hoe lang katoentjes het zouden overleven? Heb al katoentjes gekocht voor de dochter, maar heb No niets in elkaar gezet dus er zijn nog opties.. 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die toile ciréé-exemplaren kunnen jaren mee... gelamineerd katoen ga ik dit jaar uitproberen ;-)

   Verwijderen
 8. Ik heb die fotoprint met vossen genomen voor jongen en de spoons van lola in de wat stoerdere kleuren...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!