zondag 21 augustus 2016

Waterval-jurk en twinnen met de zoon!

Ik zocht al een tijd naar een mooi waterval-T-shirt/jurkmodel. Alle eer aan "Greet-van-de-naailes" die me een patroon aan de hand deed. Een gemakkelijk nog wel! Het tijdschrift waaruit het komt, zegt het zelf: "Leuke snelle naaimode" ;-).
Greet paste het patroon enigszins aan: het watervalletje tekende ze vast aan de hals zodat je geen naad hebt. Zelf deed ik er daarna ook nog eens mijn ding mee: Ik verlengde omdat ik nog steeds mijn jurkenvoorraad aan wil vullen én ik liet de mouwen weg. (resultaat van dit patroon kan je helemaal onderaan vinden *).
Om te voorkomen dat de waterval voortdurend naar buiten komt piepen, plooi je hem naar binnen en stik je deze vast aan de schouwdernaad van het voorpand en het achterpand (nadat je de hals van het achterpand eerst netjes omzoomde).

Hier kondigde ik de nakende "moeder-zoontwinning" (maal twee) al aan. Dat ik niet gelogen heb ;-): 


Op de foto's zie je een bescheiden waterval... Dat komt omdat ik deze bewust wat kleiner maakte. Als je voor onstuimiger kiest, volg dan gewoon bovenstaande werkbeschrijving. 

(Btw: dat zot zijn niet zeer doet... Ik, die niet houd van poseren, ging ver ver buiten mijn comfortzone door op een overvol strand te staan "stoefen"! Terwijl mijn vriend fotograaf van dienst was, stond deze mensenzee vlak achter hem. Je ziet: de fotoshoot is het minst van de strandbezoekers hun zorgen ;-). Hun desinteresse raakt me echter niet, ze staan immers gefascineerd te kijken naar de vangst zeedieren tijdens een demonstratie op de garnalenfeesten in De Haan. Dat maakte het poseren iets draaglijker ;-).)

Naaisgroeten van TinneVNog wat extra info: 
Patroon: aangepaste model 19 uit "Leuke snelle naaimode" nr 1

19 opmerkingen:

 1. Superleuk - vooral die twinning met Tijs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weeral een schot in de roos! Je staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je zal me de komende tijd niet alleen meer in de lichtblauwe versie zien hoor ;-). En: tot vanavond he ;-)!

   Verwijderen
 3. oh zo leuk! En echt super dat je daar stond te poseren, ik voel mij ook altijd zo 'naakt' als we foto's aan het maken zijn voor de blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal herkenbaar. Ik ben echt geen fotogeil persoon dus het is echt omdat het van de "moetes" is hoor ;-). Bedankt ook nog voor je compliment ;-)

   Verwijderen
 4. Waw! Hoe heet de stof? Ik denk dat ik ook eens op zoek ga :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is een stof zonder naam, vrees ik... Misschien moet je eens zoeken via afbeeldingen op google? Ik weet dat MissAnaïs de stof nog had (van de Asterjurk), ik dacht dat Babarum ze ook heeft en ook de Stoffenstraat? Misschien kan je hen taggen onder het bericht op facebook en dan weet je het meteen... En merci voor je reactie ;-)

   Verwijderen
 5. Super, een twinning met net niet hetzelfde stofje, ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je ;-). Soms vraag je je op voorhand af of het niet van hetzelfde teveel zal zijn, maar in dit geval: niet dus ;-)

   Verwijderen
 6. Leuk! En dit is een lesje media qua beeldname.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooie jurk Tinne en tof zo matching met de zoon. Mooie stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk deze twinning! En echt een heerlijke jurk, die je prachtig staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Love the twimming look :) The dress looks so comfy and suits you so well :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! And I can assure you: the dress does not only LOOK comfy ;-)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!