zaterdag 6 mei 2017

Grote liefde voor de Louise Sweater van Misusu Patterns...

Tot nu toe verkocht Misusu Patterns enkel patronen voor kinderen tot 6 jaar. Hier komt verandering in met de lancering van de Louise Sweater (maat 80-164)! Wat ben ik daar blij mee.
Niets dan lof voor de patronen die de getalenteerde Elles tekent. Origineel, trendy, veelzijdig... Met een geweldige werkbeschrijving. Prachtig ook hoe zij kleuren en patronen combineert... Je leest het goed: ik ben Enthousiast (zie je de hoofdletter?).

De Louise Sweater bekoorde me meteen ... Hoewel ik op het moment tijd te kort kom, ging ik overstag en besloot het patroon toch mee te testen. Ik vind het anders dan de patronen die je nu vooral ziet verschijnen... Het truitje is eenvoudig te maken - een duidelijk geïllustreerde instructie bij het patroon vergemakkelijkt het naaiproces - en toch/bovenal origineel, o.a. door de combinatie van verschillende stoffen en leuke details.
Zo is het rugpand afgerond en valt het langer dan het voorpand.




Het plooitje achteraan zorgt voor extra elegantie.

De stof van het rugpand loopt een beetje door aan de voorzijde, wat een apart effect geeft... En zakjes zijn hier geliefd, dus nog een pluspunt ;-).


Doordat je kan spelen met je stoffen, zowel het soort stof als de print, kan je met eenzelfde patroon een heel verschillend resultaat bekomen: van stoer tot schattig of elegant. Met de juiste stofkeuze wordt het zelfs een unisexpatroon!

Zelf koos ik voor een heel fijn geweven stofje voor het voorpand. Even paniek want deze stof begon "door te litsen". De halsboord kortte ik noodgedwongen in om mijn voorpand te redden. Dit exemplaar zal dus niet dienen om in de bomen te klimmen ...


Variëren is mogelijk want het patroon voorziet de keuze tussen korte of lange mouwen, insteek- of kangoeroezakje en een jurkversie.

Het patroon valt eerder ruim maar niet overdreven lang. Ik verlengde maat 140 tot 152 voor mijn ranke 9 jarige (borstomtrek +- 67cm, lengte +- 1m50. In de instructies krijg je tips om het patroon te verlengen of verkorten.
Ben jij ook overtuigd? Hier kan je het patroon aanschaffen: Louise Sweater. Momenteel staat hij "in reclame" en kan je het patroon aanschaffen voor 7,5$! Veel plezier er mee! 

Wil je nog meer Louise Sweaters zien? Op de blogs: Stoffenfeest, It's a sew sew thing, Yabelle & CoFrullemiekeKreatita en Inspinration vind je eveneens lovende recensies. Op Instagram kan je via #louisesweater extra inspiratie op doen...


Naaisgroetjes van TinneV

16 opmerkingen:

  1. Echt een superleuke sweater. Ik kende Misusu patterns nog niet maar je hebt gelijk, wat een originele patroontjes. Maar helaas is mijn meisje de 116 ook al ontgroeid. Ik hoop dat ze haar andere patronen ook gaat uitbreiden. Die Dia sweater zou ik heel graag maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind deze echt super Tinne! Knap truitje, heel mooie stofjes en een knap fotomodel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amai, wat een superlatieven ;-) maar ik deel je mening, als ik zo vrij mag zijn ;-).

      Verwijderen
  3. Super mooi! Geweldig mooie stoffencombinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Je moest eens weten hoe lang deze al in mijn kast lagen!

      Verwijderen
  4. Prachtig, dit is echt mijn favoriete versie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. deze vind ik echt gewoon zooooooo mooi!! ik denk dat ik dit de mooiste versie vind die ik zag op de fotootjes bij het patroon zelf! En wat een tof patroontje zo ook! Ik denk dat ik het toch eens een keertje zal moeten kopen he, er zit niks anders op... ;-) prachtige stoffencombinatie trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weer WoW! ;-) Bedankt voor jouw compliment. Ik vrees ook dat je niet anders kan dan het patroon kopen hoor, zo'n truitjespatroon heb je nog niet ;-).

      Verwijderen
  6. Weeral een super prachtige creatie van u!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo mooi!! Heel leuke stofjes heb je gekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ze lagen al zo lang gewoon klaar om te pakken... Bedankt voor het compliment!

      Verwijderen
  8. Gewoon prachtig - echt iets voor Noor 😘

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker en vast! Een kortemouwenversie staat op het programma...

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!