donderdag 4 mei 2017

DIY: glittertattoos

Tijs wil tattoos... Geen "genaaide" maar die "die geen pijn doen". Hij wilde een tattoo van het snelst vliegende dier op aarde. Moeders kunnen alles, dus ook tattoos fixen in de vorm van een slechtvalk! 

Heeft jouw kind ook bijzondere wensen ;-)? Schaf * je dan een potje huidlijm, glitters en vinyl... aan. Extra handig is het als je een snijplotter hebt, dan kan je net iets complexere figuren creëren. 

Tijdens een namiddagje full house (meer bepaald gisteren) testte ik het pijnloos tatoeëren uit. Ik kreeg vijf verzoeken en sneed deze allemaal uit met mijn Silhouette Cameo. 

Een stappenplan voor diegenen die ook zin kregen: 

- Bepaal de tattoo. 
- Zoek online een geschikte tekening als mal voor je tattoo. Als je zoekt op "vector" en het voorwerp (vb. vector slechtvalk) vind je silhouetten die ideaal zijn om uit te knippen of te traceren en snijden. 
- Snijd of knip je vorm uit vinyl.


- Pel het overtollige vinyl weg.- Kleef je mal op de plek waar de tattoo moet komen. Figuren met losse onderdelen (zoals de solsleutel) breng je het gemakkelijkst op de huid aan met een drager. Ik gebruikte hiervoor zelfklevende folie (zoiets waar je boeken mee kaft enzo...).


- Strijk de huidlijm over de huid. Ik merkte dat het goed is niet al te zuinig te smeren en ervoor te zorgen dat elk deeltje goed bedekt is.

- Pel na het lijmen het vinyl weer weg en bestrooi de lijm met glitters. Ik gebruikte een knijpflesje met een spuitmondje om niet al te veel kostbare glitters te verspillen. Gierig als ik ben ;-).

Een kinderhand/arm is in dit geval gauw gevuld...
Hoe lang de tattooes zullen schitteren, valt nog af te wachten maar de solsleutels doorstonden alvast de zwemles perfect! De volgende bestellingen werden inmiddels al geplaatst.

* Ik kocht mijn lijm en glitters bij Feeërieke

Veel tattooplezier!


Groetjes van TinneV


8 opmerkingen:

 1. Superleuk! Helaas zijn 2 van de 3 kinderen hier allergisch aan die lijm. Ze zouden het nog zo leuk vinden, zonder de halve brandwonden achteraf 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe je ook ijsvogels? Misschien nog eens de ideale bribe-truc om Juul voor je lens te krijgen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe alles, Tine, letterlijk alles ;-). Kom maar snel af ;-)

   Verwijderen
 3. geweeeeeldig!! dat ga ik ooit eens moeten proberen, daarmee ga ik namelijk keikeihard scoren1 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijs en bling bling... Super schattig

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!