woensdag 7 september 2016

Een luie-wijven, maar wel eigenmaak, turnzak: "wees maar niet bang voor de wolf of de vos...".

In de reeks: "Geef-uw-kind-net-iets-anders-mee-naar-school-dan-de-rest-zonder-dat-het-je-teveel-moeite-kost-want-begin-september-is-het-voor-iedereen-druk-druk-druk." volgt na het toile cirée kaftpapier de luie-wijven-turnzak.

Ik keek het idee af van collegablogster Stella die haar zoon al een jaar naar de zwemles brengt met een gelijkaardige tas. Mijn zus vroeg of ik niet "eventjes een simpel turnzakje" voor haar zoontje kon maken. Zoals gezegd: "drukdrukdruk" en "Als het zo simpel is, kan je het zelf toch ook..." maar ach, ik zag het neefje al glunderen... En, mijn kroost vindt het ook zo leuk om langs hun neus weg te zeggen: "Mama heeft dit zelf gemaakt."... En, ik kan niet zo goed "neen" zeggen!

Een luie-wijven-oplossing drong zich op. Daar ben ik zo goed in, in luie-wijven oplossingen!
Ik combineerde simpelweg twee impulsaankopen (ik ga hierbij met de billen bloot :-)): kussenslopen met dierenprint én katoenen touw. Als een schaap liep ik de naaikudde achterna, ik beken... (begrijp je niet wat ik bedoel, jammer, je krijgt er geen verdere tekst en uitleg bij ;-)). Het bleef bij intenties...

De bovenkant van de sloop werd opengeknipt, de stof overlockt en een omgestikt tot een tunnel. Katoenen touw erdoor. Mandjes, ik weet het toch niet zo... (neen, meer tips krijg je echt niet ;-)).De rits van de sloop naaide ik gewoon dicht langs de binnenkant.

"Lui wijf" zei ik toch!

Ging jij aan de slag voor het nieuwe schooljaar? Of ben je een nog luier wijf dan ik en trok je gewoon naar de winkel?

Btw, totaal niet relevant en pure nostalgie: Ik weet niet waarom ;-), maar de zakjes doen me denken aan "Wees maar niet bang voor de wolf of de vos..."... Ken je dat fragment uit het Oinkbeest? Neen? Doe me een plezier en luister hier eens naar ;-). Ooit was dit mijn lievelingsplaat... Benieuwd of nog iemand deze kent...


Naaisgroetjes van TinneV!

32 opmerkingen:

 1. Foei foei ge moet u schamen met zo'n luiwijven oplossing! :-D :-D nee ze zijn echt prachtig! En wat een zalig bericht om te lezen! Uw linkje heb ik ook bekeken maar nog nooit van gehoord :-) een nieuwe wereld gaat voor mij open!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Oinkbeest! Waar is de tijd. Blij het nog eens terug gehoord te hebben :-)
  Wat de turnzakken betreft: zeer mooi gedaan! En in drukke tijden (en anders ook) moeten luiewijven oplossingen zeker kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voila, dat is gesproken! En, zo leuk hé, dat Oinkbeest. Even een extra ontboezeming: ik krijg telkens kippenvel als ik dit hoor ;-).

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. ;-D, ken jij het Oinkbeest trouwens, Tine?

   Verwijderen
  2. Nee, dat is nieuw voor mij (ofwel heb ik last van geheugenverlies ...)

   Verwijderen
  3. Wij zagen dat "in den tijd" zelfs in de les Nederlands! Ik moet zeggen dat het ook toen al nostalgische gevoelens opwekte hoor...

   Verwijderen
 4. Dit vind ik een veel betere toepassing dan de rage waarvoor de slopen waarschijnlijk bedoeld waren. Zalig uniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik nam een grote katoenen kussensloop van Zeeman en maakte er een kleinere turnzak van. 2e kleuterklas dus moeten er alleen maar turnpantoffels in. Heb haar naam er op gezet met Cameo. Blij kind, blije mama
  #teamluiwijven check

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof! Ik heb er ook nog liggen... Goed idee, want mijn dochtertje heeft er ook één nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar zo cool seg ! Echt, ik ben volgens mij 1 van de weinigen die geen kussenslopen heeft liggen, en ook geen touw, maar ik denk dat ik straks naar de Action moet ;-) #teamluiewijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-) jammer dat je destijds niet zwichtte ;-DD. Benieuwd wat er dit jaar op de kussenslopen staat ;-)

   Verwijderen
 8. Geweldige post! Ik was keibang van het Oinkbeest, durf er zelfs niet terug naar luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was dus ook echt kei bang maar tegelijk wou ik het hele tijd horen. En 's nachts had ik dan nachtmerries van de "systemen, systemen, systemen, ze zullen je pakken, ze zullen je grijpen, ze zullen je knijpen". Of zoiets toch ;-).

   Verwijderen
 9. Ik holde ook als een schaap met de kudde mee - gelukkig heb ik er nog een paar liggen - weet al waarvoor ik ze ga gebruiken - op naar de volgende hype in naaisland? 😉 P.S, dat oinklied is geweldig - ik ga er zeker samen met mijn kleinkinderen naar kijken/luisteren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Damn, dan ben ik toch weer een meeloper ;-). En ja, het Oinkbeest. Kende je dat nog niet!!?? Geniet er maar van...

   Verwijderen
 10. Jij maakte er tenminste nog iets tofs mee. Hier waren er ook intenties en die zijn begin deze week zoals voorbestemd rond een kussen geëindigd 😉. Tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Charloewie & Mistengette7 september 2016 om 19:52

  ... je bent niet alleen in het bos... Dolblij was ik 15 jaar geleden toen ik compleet onverwacht in een winkeltje in het Zuidstation de CD op de kop tikte... Oudste is er ook dol op...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haha zo grappig die twee dingen gekocht omdat iedereen het maakte en toch niets mee gedaan :) En ineens moet ik ook bekennen dat hier nog 1 kussensloop in de bak ligt (maar ik verwerkte er al wel een aantal in sweaters enzo - touwenmandjes maakte ik ook al :p )
  Wel supergrappig dat je die rits erin liet, zo is 't echt wel heel snel klaar maar je hebt dik gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, ik begrijp volledig wat je bedoelingen waren :-) Toffe wijziging van de plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maar dat is nog eens een goed idee! Ik heb er hier ook nog een paar liggen. Al verwerkte ik er wel 2 tijdens die rage, en mijn kids hebben dat heel graag gedragen ;)
  Touw en mandjes daarentegen, daar ben ik niet aan begonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier zouden ze dat ook graag gedragen hebben hoor ;-). Het bleef gewoon bij zouden...

   Verwijderen
 15. Dat is tof geworden !
  Hihi de mijne zijn effectief als kussenslopen op het bed van de zoon gebleven, maar ik heb exact dezelfde liggen. En de mandjes ... ik heb er veel gezien maar ik heb geen koord gekocht dat zag ik nu net niet zitten zie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!