donderdag 5 mei 2016

Superboy Bliksem!

Naaien voor je kleinkinderen : superleuk ! Kleedjes, rokjes, jasjes voor de 3 kleindochters : als je hun blije gezichtjes ziet, smelt je oma-hart. 
En dan kleinzoon Sam : hij wil alleen nog broeken aan die oma maakt (superzacht en zonder knopen). 

Sam, wat een verbeelding heeft die kleine man. Altijd weer vindt hij een ander personage om oma aan het werk (naaien) te zetten. Hij bladerde samen met mij door het boekje verkleedkleren van LMV en wat volgde? “Oma maak jij voor mij het Superboy Bliksem pak? En oma ... in het blauw hé.” Blauw is namelijk zijn lievelingskleur. 
Dus oma aan de slag. In mijn stoffenkast lag nog een overschotje blinkend blauwe stof. (De stof verwerkte ik eerder al tot schoolfeest-danstopjes voor de klas van dochter Ellen). 
Normaal moest ik het patroon van de cape van Superboy 23 cm verlengen. Bij gebrek aan stof deed ik dat niet. Achteraf bleek dat niet slecht: een kortere cape is handiger om te spelen. Om de cape nog wat meer "bling bling" touch te geven, werkte ik de cape af met gouden biaslint. Voor de bliksem applicatie (anders zou "Superboy" "Superboy Bliksem" niet zijn ) kocht ik goudkleurige flexfolie. En ja . .. de gouden kleur kwam perfect uit op de blauwe blingblingstof. Ook de attributen van Superboy Bliksem mochten natuurlijk niet ontbreken : een ceintuur en een masker (“De boeven mogen mij niet herkennen, hé oma”) kregen ook het logo van Superboy Bliksem. 


Het zwarte T-shirt en de zwarte legging maakte ik niet zelf. Die gebruikt Sam elke week om naar dansles te gaan . “Oma, nu kan ik alle stoute mensen wegbliksemen hé !” Sam, blijf jij nog maar lang mijn SUPERBOY BLIKSEM.
Jouw oma Bea


Naaisgroetjes OmaBea!

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!