zondag 15 mei 2016

Sunny Pants en hoe zit dat nu eigenlijk met de anatomie van een broek!?

Een jaar geleden "stond mijn moeder voor twee nieuw knieën". Ze vroeg zich af hoe ze de maanden na haar operaties in een broek zou passen. Ze had letterlijk niets meer om aan te doen! Ik naaide nog maar net en wilde haar angst wegnemen. Oh cliché, ik greep terug naar de Sunny Pants uit La Maison Victor. 

Zelf ben ik niet echt fan van dit "soort" broeken maar met dit Timeless Treasures stofje kan de broek me toch wel zeer bekoren. Ik vind dat ze me past ;-)Behalve deze "zondagse" Sunny Pants, maakte ik nog enkele doordeweekse exemplaren. Ik begrijp waarom dit patroon populair is!

Even over het maakproces en de vraagtekens waarmee ik aanvankelijk zat. Ik knipte en... snapte niet hoe ik telkens weer fout leek te zitten: de achterkant en de voorkant van de broek kwamen langs geen kanten overeen! Of dat dacht ik toch. Na even googelen bleek dat ik niet de enige dombo ben: menigéén blijkt zich in het haar te krabben na het overteken van een broekpatroon.
Toevallig was ik op dat moment net begonnen in het boek "Love at first stitch". Ik vind dit een aanrader! In dit boek houdt Tilly Walnes rekening met absolute beginners en behandelt ze de "constructie van kleding". Ze raadt aan om de binnenkant van een kledingstuk grondig te bekijken en te bekijken welke delen met elkaar verbonden zijn. Deze tip is één van de betere die ik ooit kreeg! Sindsdien "besnuffel" ik met mijn ogen elk kledingstuk dat me interessant lijkt.
Ze kalmeert de bezorgde beginner ook door te zeggen dat het kan lijken alsof niet alle naden op elkaar zullen passen omdat losse delen vaak een verschillende vorm hebben. Toch klopt het uiteindelijk allemaal wel want de lengte van de lijnen is gelijk als je de delen op elkaar legt (behalve bij rimpelen of "stof die je moet geven")! En jawel, dat gaat zeker op voor een broek.
Het is immers logisch dat het voorpand van een broek smaller is dan het achterpand. Heb je hier nog vragen bij: je moest je kledingkast al ingedoken zijn!


Patroon: Sunny Pants uit La Maison Victor
Stof: Timeless Treasures, Think Marie

Naaisgroetjes TinneV


12 opmerkingen:

 1. Mooie broek. Staat je heel goed. Zou ik die durven maken in rekkende stof? Ik ga toch eens proberen x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Karolien, ik heb ze al gemaakt in rekkende stof - zit supergoed

   Verwijderen
  2. Merci! In rekstof gaat het dus zeker maar het is al een ruime broek dus ik zou ze dan zeker niet in een te grote maat maken, dan wordt ze te zakkig.

   Verwijderen
 2. heel mooi,dat gaat ook met rekkende stof

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi ! De "zondagse" is mijn favo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mijne ook, met stip zelfs... Hoewel de andere mooier zijn in het echt dan op de foto...

   Verwijderen
 4. Tinne, ik ben helemaal geen broeken fan, maar mijn Sunny pants vind ik zalig om dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En of het je staat. Doet me er aan denken dat ik ook nog wat sunny's wil maken. Ze zitten geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, goed dat ik je er nog eens aan doe denken ;-), ik heb voor mij ook een mooi stofje in gedachten...

   Verwijderen
 6. Ziet er inderdaad leuk uit!! Ik zit nog in de "angst voor broeken fase ;)"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, een "angst voor broeken"probleem. Aanpakken zou ik zeggen. Alles wat nieuw is, blijkt achteraf meestal mee te vallen!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!