vrijdag 19 februari 2016

Hiep hiep hoera: kadootjes voor een poppenmoeder!

Maandag is het zover. Dan wordt mijn meetkindje 3 jaar! Hiep hiep hoera! Tijd voor feest met cadeautjes. Aangezien ze binnen een paar weekjes grote zus wordt, leek het me een leuk idee om haar te verwennen met een paar hebbedingetjes die een echte poppenmoeder nodig heeft om voor haar baby'tje te zorgen. Zo kan ze na de geboorte van haar zusje samen met haar mama de baby'tjes verzorgen.

Ik lichtte haar ouders in en zo kwam het dat we hier vorige week bezoek kregen van een babypopje. Een toch ietwat gek gezicht in een huis vol ridders, dino's en massa's lego ... Hoewel ... lang heeft het niet geduurd vooraleer Popje betrokken werd in het stoere spel van mijn zoontjes.En ik ... ik ging op zoek op Pinterest. Popje kwam in ons huis zonder kleertjes en daar moest sowieso verandering in komen. Een snelle speurtocht in mijn restjesbak leverde al gauw genoeg stof op voor twee pyjamaatjes.Pinterest is voor mij soms een waar vergif. Ik vond niet alleen patroontjes voor kleertjes, maar ook een patroontje voor een slaapzak en luiertjes. Dus ook die werden gemaakt. Slapen in een slaapzakje is leuk, maar daar moest toch ook een dekentje bij komen. En die luiers kunnen toch ook best op een verzorgingsmatje aan gedaan worden. En luiers bewaar je ... inderdaad, in een verzorgingstas. En oh, als het popje honger heeft, kan het toch maar best slabbetjes gebruiken ... Mijn hoofd kwam onder hoogspanning te staan en dat heeft mijn naaimachine geweten. Na een dagje stofjes zoeken en knippen, spendeerde ik nog twee daagjes om alles in elkaar te steken. En als finishing touch werd de Cameo bovengehaald om Nijntje te flocken op het dekentje.


Patroon luiertas: zelf getekend (helaas ook met schoonheidsfoutjes) 
Patroon pyjama: zelf getekend 
Patroon luier Skip To My Lou
Patroon verzorgingsmatje: dekentje volgens werkwijze van Cozette, gevuld met fleece, maar aan beide kanten afgewerkt met stevige katoen/canvas
Patroon slaapzakje: Straightgrain 
Patroon dekentje: dekentje volgens werkwijze van Cozette, afgewerkt met een zachte teddyfleece 
Patroon slabbetjes: zelf getekend 


Naaisgroetjes van Tine

6 opmerkingen:

 1. Wat gaat dat metekindje blij zijn - leverde mij ook weer inspiratie - bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit mag ik echt niet laten zien aan mijn dochter of ik hang eraan 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk cadeau! Zal zeker hard mee gespeeld worden! Zie ik de kleindochters ook vaak doen; poppemoederen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOw wat een leuke poppen baby uitzet. En zoveel dat je maakte. Daar zal jouw petekindje heel blij mee zijn !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!