woensdag 13 februari 2019

Femma Naaikaffee Mol: naai(s)weeekend 3

Ons derde naaiweekend (over editie 1 en editie 2) is alweer gepasseerd... Vollenbak gingen we er tegenaan met 25 naailustige dames. Zalig! 

Deze keer zochten we het dicht bij huis: we sliepen in De Bivak op het zalige Kempense Zilvermeer en lieten ons 's morgens, 's middags en 's avonds verwennen in de Glinstering. Het korte wandelingetje door het herfstbos deed telkens deugd. Amai, hoe heerlijk is het om 3 volle dagen enkel met je hobby bezig te kunnen zijn??? Heel wat batterijen werden weer opgeladen. 

Tientallen topstuks leverden we af... 
Je mag één keer raden welk stoffenmerk het meest vertegenwoordigd was ;-)


Tot kot in de nacht zaten we achter onze machines. Voor diegenen die zich afvragen hoe dat eigenlijk gaat: een filmpje: 


Saskia van stoffenwinkeltje Juffertje Uil ging mee op naaiweekend en liet manlief op zaterdag langskomen met een volgeladen auto. 


Dit jaar was ook een topeditie op vlak van extra verwennerijen! We kregen prachtige goodiebags die een clubje topnaaisters (Bea, Annemie, Caroline, Mia en Lieve) zelf fabriceerden!

Ellen en Nele vulden ze rijkelijk. Er werd zoveel geschonken dat bovenop de goodiebags iedereen nog een tombolaticketje kreeg. Ook deze prijzen waren MEER dan de moeite waard! 

 
Nog eens merci voor al deze cadeautjes dames! 

Met zeer veel dank aan deze sponsors die Ellen hieronder zorgvuldig oplijstte:

Van Straightgrain kregen we allemaal korting bij een aankoop én we kregen een patroon voor onze tombola.
An is 37 jarige patroonontwerpster. “Straight grain” betekent "recht van draad", dus de richting waarin je je patroon op je stof moet plaatsen. An koos Straightgrain als naam voor haar blog en voor haar zaak om twee redenen. “Straight” omdat ze houdt van eenvoudige kinderkledij. Geen tralala, enkel een mooie stof waardoor deze volledig tot z'n recht kan komen en alle aandacht naar het kind dat haar kledij draagt, kan gaan. De tweede reden was pragmatisch: ze had gewoon geen ander idee ;-).
Haar patronen zijn veelzijdig: je hebt zoveel opties dat het resultaat uniek is! De bijhorende uitleg is helder en de patronen zitten perfect in elkaar... Succes gegarandeerd dus!

Juffertje Uil is geen vreemde voor ons, ze heeft immers het hele weekend met ons meegenaaid. Juffertje uil heeft 3 prachtige stoffen gedoneerd voor onze loterij, een kortingsbon voor onze goodbag en tijdens haar stoffenverkoop op het naaiweekend gaf ze ook nog eens 20%! Achter juffertje uil staat de dame Saskia. Op haar website vind je prachtige stoffen en ze staat altijd klaar om je bij te staan met raad en daad! Ze heeft de leukste retro en kinderstoffen, neem zeker een bezoekje op haar pagina.

GalleryFabrics en MonDepot waren aanvankelijk twee stoffenwinkels.
MonDepot was enkel een webshop en GalleryFabrics had ook een bakstenen winkel, een tijd geleden zijn deze twee samengesmolten. Hieruit is een nog groter aanbod aan stoffen gekomen. Mondepot sponsorde meer dan 3m boordstof, 3 kadobonnen om te verloten en een klein pakje voor iedereen, waaaw. Wat zo leuk is aan MonDepot is dat naast het aanbieden van de meer 'traditionelere' stoffenmerken, zij ook stoffen aanbieden van bekendere kledingsmerken. Een waar genot om door al deze stofjes te neuzen en zeer moeilijk om niets in je winkelmandje te steken!

Modestofjes schonk voor iedere deelnemer een blad flexfolie en doneerde tevens enkele stofjes om te gebruiken in onze loterij. Modestofjes bestaat al meer dan 40 jaar en heeft dus enorm veel ervaring. Modestofjes heeft een zeer uitgebreide collectie aan stoffen, hun winkel is een paradijs voor stoffenliefhebbers, maar hun website moet zeker niet onderdoen!

Stik-Stof uit Westerlo schonk voor onze goodiebag een kortingsbon van 20%. Ben je op zoek naar een eigenzinnig cadeautje of een leuk stofje om zelf aan de slag te gaan? Bij Stik-Stof te Westerlo maken ze unieke toffe hebbedingetjes vb. een gepersonaliseerde pennenzak, ...ze maken het allemaal met enorm veel enthousiasme! Je kan er tevens terecht om zaken te laten borduren.

Karo van de Lappenmand gaf onze deelnemers van het weekend 20% korting op alle bestellingen die gedaan werden voor het naaiweekend, zo hadden al onze deelnemers zeker en vast genoeg stofjes om te starten. De Lappenmand is een winkel in Mol-Millegem dat super veel keuze heeft. Karo is steeds supervriendelijk en staat altijd klaar om te helpen. Je kan natuurlijk al die mooie stofjes ook online bestellen op haar webshop.

La Maison Victor was zo vriendelijk om voor ieder van ons een patroontje te voorzien. Onder het merk La Maison Victor biedt het magazine een eigentijds en verfrissend alternatief voor de groeiende groep nieuwe naai(st)ers en crafters. La Maison Victor komt tegemoet aan de nood aan patronen die maakbaar en betaalbaar zijn, maar tegelijk eigentijdse en modieuze ontwerpen als resultaat hebben. Voor de ontwerpen werkt La Maison Victor samen met gerenommeerde Belgische modedesigners.


Achter Babarum staat een toffe madam. Vorig jaar bracht ze ons een bezoekje op ons naaiweekend. Dit jaar schonk ze ons stofjes om te verloten en ook nog eens een kortingsbonnetje! Haar website staat vol met kwaliteitsvolle stoffen en super mooie toebehoren.

Bij Budgetstoffen houden ze van stoffen en dan met name van stoffen die ze kunnen aanbieden voor leuke prijsjes! Ze hebben een heel uniek en kleurrijk assortiment, met constant nieuw aanbod! Menig van ons kent ze vanop het stoffenspektakel en de keuze is eindeloos! Zij waren zo vriendelijk om een kortingsbon te voorzien voor onze goodiebag.
See you at six en soft cactus. Deze twee hebben geen introductie meer nodig, denken we. Ontwerpers van eigen bodem, super succesvol en een inspiratie voor velen onder ons! Hun doel is om mooie, maar betaalbare stoffen uit te brengen, die zacht zijn, maar ook met een knipoog en een glimlach, en een beetje "stekelig" zoals een cactus. Ze willen graag een fijn gevoel en inspiratie geven om mooie dingen te creëren met onze stoffen. Ze waren zo vriendelijk om ons te voorzien van een superhandig tooltje in de goodiebag en prachtige stof met boordstof om te verloten.
Bambiblauw voorzag onze goodiebag met een prachtige kortingsbon. En wat voor een website heeft bambiblauw, eindeloze keuze, de meest trendy stoffen en merken kan je aankopen. Elk pakje wordt met liefde gemaakt. Onnodig te vertellen dat wij fan zijn van hun aanbod!
Voor de mensen van ons naaikaffee is the fabric sales niet ongekend. Stoffen van grote designers dus een ongekende kwaliteit! Maandelijks stellen zij hun deuren open voor aankopen. Zij voorzagen onze goodiebag van een mooie kortingsbon bij onze volgende aankoop! Je kan hen best volgen op hun facebook pagina: the fabric sales , hun website thefabricsales.com is nog onder constructie.
De Banier voorzag ieder van ons een lapje stof. Iedereen kent De Banier wel als de Chirowinkel :-). Wel wisten jullie dat de Banier meer dan alleen maar Chirospullen heeft. De Banier is DE winkel voor de creatievelingen onder ons. Je kan hen in veel steden vinden maar ook online.
Iris May Patterns sponsorde enkele patronen om te verloten in de loterij. Iris startte in januari 2017 met een blog en is al van kinds af aan gefascineerd door naaien. Op haar blog staan verscheidene tutorials en gratis patronen. Maar daarnaast heeft ze ook enkele betalende patronen en oh wat is Iris getalenteerd! Haar patronen komen met zoveel opties dat je eindeloos kan combineren en niemand die zal weten dat je 100 keer hetzelfde patroon gebruikt!

Stoff.be heeft bakstenenwinkels en voor onze ladies van het naaikaffee zeker niet onbekend. Je kan hier heel diverse stoffen terugvinden, modestofjes maar ook prachtige kinderstoffen. Zij gaven een prachtige kortingsbon met een superhandig speldenkussen voor ieder van ons in onze goodiebag!


Femma zorgde ervoor dat ieder van ons veilig door het verkeer kan en voorzag onze goodiebags met ROZE fluovestjes. Daarnaast doneerde ze ook een keukenschort om te verloten.

Al dit moois werd gestoken in zelfgemaakte goodiebags die hééééél naaise ladies gemaakt hebben!

 Naaisgroeten van ons Femma Naaikaffee!!!!!


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!