zondag 30 juli 2017

Dress me quick: een cardigan!

Hier en hier toonde ik mijn liefde voor cardigans al... Tot nu toe ontsnapte ik aan knoopsgaten (jaja, ik HAD knoopsgatenvrees) maar in een vorige post deed ik uit de doeken hoe ik deze, met hulp van collega naaisters, overwon... 

Het kon geen toeval zijn dat Liesbeth Soeterbroek van Dressme NET op dat moment testers zocht voor een cardigan. De foto die ze op Instagram postte, overtuigde me meteen: een retro exemplaar. 
Liesbeth verkocht tot voor kort enkel handgemaakte kinderkleren en heeft een heel eigen aparte, kleurrijke, fleurige en pittige stijl. Bijzonder is dat ze niet enkel nieuwe stoffen gebruikt maar ook stof recycleert! 
Recent lanceerde ze een serie damespatronen ("Wonderful Patterns for Wonderful Women"). Na een retro blouse in jersey volgde de cardigan en gelukkig broedt Liesbeth op nog veel meer! De patronen zijn zeer betaalbaar (slechts 7euro48 voor een patroon met meerdere opties!), duidelijk ge├»llustreerd en vergezeld van een goede patroonbeschrijving. 

De cardigan is echt niet moeilijk te maken. Sommige teststers vervingen de knopen door kamsnaps of andere "pitsers" ik ging uiteraard voor de uitdaging van knoopsgaten...

Ik koos voor een sober exemplaar in een oud roze stof en liet de zakjes weg.Bijpassende knoopjes vond ik niet dus overtrok ik er zelf. Mijn eerste ervaring met zo'n Prymsetje was heel postief en voor herhaling vatbaar!Ik vind ze echt iets schattigs hebben en ze geven een extra retrotouch aan het vestje.Ik ben blij dat ik deze ontwerpster tegen kwam... Ze overtuigde me helemaal en ik kijk reikhalzend uit naar vervolg! 
Patroon: Cardigan van Dressme (maat 36 tot 44), 7€47 voor een cardigan met veeeel opties
Foto's: o.a. Winny Fast

Naaisgroetjes TinneV

9 opmerkingen:

 1. De Lisbon cardigan van Itch-to-stitch vind ik persoonlijk ook een heel mooi exemplaar. Ik heb hem nog niet gemaakt, maar hij staat wel op mijn to-do-lijstje en het stofje ligt ook al klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Die kende ik nog niet... Voorlopig ga ik wel met het patroon van Dressme genoeg hebben, denk ik ;-). Ik zal heel blij zijn als ik tijd vind voor een tweede exemplaar ;-)

   Verwijderen
 2. Mooi exemplaar! Dat is een patroontje om in het achterhoofd te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw. Die retrolook is ook wel mijn ding en de knoopjes zijn keileuk. Moet ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!