maandag 19 februari 2018

Een Catherine bomber-cardigan

In mijn blogbericht over de Catherine Cardigan toonde ik de bomber-cardigan van Tijs.(HERE you can see my blogpost about my 3 Catherines 😊)

 
Ik beschrijf hieronder de aanpassingen die ik aan het oorspronkelijke patroon deed:

- Aangezien de Catherine Cardigan niet ruim valt, koos voor twee maten grotere dan de matentabel aangaf. Een jongensvest mag wat breder zijn, vind ik. 

- Eerst en vooral veranderde ik de kraag:  Ik tekende hem een centimeter hoger en... versmalde hem naar het knopenpad toe.

 
- Ik maakte één geheel van het achterpand (kan evengoed in twee delen)...

Hiervoor neem je het patroon voor rugpas en plooi je het patroondeel voor de rug zo tot dit even breed is als dat van de rugpas.

en...

- ... haalde de plooien weg uit de rug en de mouwen.

Hiervoor tekende ik een volledige mouw ipv halve op stevige plastic en vouwde deze bovenaan schuin naar beneden zodat je de mouwkop versmald en de mouw even groot is als een mouw zonder plooien. Misschien is er een gemakkelijkere manier hoor ;-).


- Ik tekende een heupboord en zette deze "biaisgewijs" (zie onder de foto's voor meer info) aan de onderkant van de bomber-cardigan. 
Zo krijg je een nette afwerking onderaan (voor het allernetst kan je best eerst driegen ;-)).  


Werkwijze om zo'n boord te maken (dezelfde manier als hoe de kraag aan de vest wordt gezet trouwens): 

1. Knip een boord en reken naadwaarde (1cm) bij aan alle zijden. 
2. Zet de boord aan de onderkant van je vest waarbij je deze zowel links als rechts een centimeter  voorbij je vest laat komen.
3. Strijk de naadwaarde naar de onderkant van het vest en vouw de boord dubbel met de goede kant naar de voorkant van de vest (zie foto: de goede kanten van de boord liggen nu op elkaar). Stik de zijkant dicht zoals op de foto.


4. Plooi nu je boord terug naar de achterkant en duw de punt goed naar buiten (Zie foto: de goede kanten zitten nu beiden naar buiten gericht).

 
5. Plooi de naadwaarde naar binnen, zorg dat de naadwaarde van de bovenkant van de boord volledig ondergestopt is (zie foto onderaan) en stik vast.


6. Stik de boord langs de goeie kant van je vest vast op 2 mm van de naad.

KLAAR!Hopelijk kan je er wat mee en is alles duidelijk genoeg uitgelegd? Zo niet, roep me maar ;-)!
 
Naaisgroeten van TinneVPatroonCatherine Cardigan (12m tot 12jaar) - binnenkort ook verkrijgbaar in het Nederlands - $9 USD (nu 15% korting)

4 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!