woensdag 20 december 2017

Een boy in een Boi (en de winnaars van "I love Sweaters")

De voorlaatste post werd gretig becommentarieerd ;-). Wat een enthousiasme zeg. Sweaters zijn in trek, zo blijkt! De onschuldige computerhand trok twee winnaars van het boek I Love Sweaters en stof van Dot of Cas&Nina... Onderaan deze post vind je de gelukkigen! 

Ik maakte zelf al drie sweaters uit het boek en gebruikte voor deze post het patroon Boi als basis voor een oversized hoooooge col-trui. Tijs is daar echt gek van!  
 
 

Het voorpand, de mouwen en de boorden maakte ik uit tricot. Voor het achterpand gebruikte ik een dikkere gebreide stretchstof. Zo is de trui lekker warm maar toch niet té. 
 

Boi is een unisexpatroon, van kinder- tot volwassenmaat, met verschillende opties (vb. een schouderstuk, borstzakje...). Ik diepte de hals een beetje uit en tekende er een hoge col op. Wil je zelf ook zo'n col? HIER vind je een vorige blogpost met tutorial. 
Als je net als ik een andere stof gebruikt voor de binnen- en buitenkant van de col, knip dan het patroondeel in twee. Voorzie naadwaarde en stik de twee delen eerst aan elkaar.


En dan nu... 


PROFICIAT

1.
Caroline Craane 
 "Inderdaad, we all love sweaters! Fijn ook dat er voor ieder wat wils in staat maar ik zou toch beginnen met een sweater voor mijn kleine meisje. En die zou ik heeeeel graag willen maken van de visjes van Eva Mouton, zo leuk. En daarna ga ik aan selfish sewing doen want ik kan ook nog wel een paar leukerds gebruiken. En dan eens kijken of ik daarna nog zin heb om de mdh en de zoon van iets nieuws te voorzien 😆"
Jij wint het boek én een stof van Cas&Nina!

en 
2. 
An Dé
"Dat zou een leuk pakje onder de kerstboom zijn! Ik maakte enkel al voor de kids rokjes en kleedjes. Mijn man zeurt al lang om eens voor hem een trui te maken. En stiekem zou voor mezelf ook wel eens iets willen maken. Maar ik ben een beetje onzeker en heb nog geen geschikt patroon gevonden dat doenbaar is. Volwassenen hebben toch rondingen waar je rekening mee moet houden en dat lijkt me toch niet zo evident. Misschien staat er in het boek een passend patroon. Ik zag veel leuke stofjes, maar de hartjes van Hilco sprongen bij mij in het oog. 'Een hart voor sweaters' zou je kunnen zeggen."
Jij wint het boek én een stof van Dot!
 
Stuur me snel een mail met jullie adresgegevens zodat boek én stofje snel in jullie brievenbus zitten!

Hou onze blog de komende weken zeker verder in de gaten want samen met Fleur Sebregts (de winnaar van het eerste boek via Instagram) heb ik nog iets heel tofs in petto!

Wil je geen enkele post missen? Volg ons dan via
 
en/of laat je via mail (zie rechterkant voor registratie) op de hoogte houden! 

Naaisgroeten van TinneV (en alvast een super Kerst gewenst!!!!)

12 opmerkingen:

 1. Whoehoe! Gefeliciteerd Caroline & An! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeeeeeeeeeej, wat ontzettend leuk zeg. Ben ik heel erg blij mee. Bedankt Tinne en medeblogsters.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat aan de winnaars! Ik heb mij niet kunnen inhouden en legde het boek alvast voor mezelf onder de kerstboom. Ook een beetje winnaar dus... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat aan beide winnaars. Geniet van jullie nieuwe boek en de stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super!! Wie had dat gedacht! Nu zal Ik er niet meer onderuit komen, geen excuses meer om er niet aan te beginnen. Ik kijk er enorm naar uit. Een dikke merci en aan iedereen een fijn eindejaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi An, gefeliciteerd!
   TinneV heeft je mail met je gegevens al naar me doorgestuurd, maar die vind ik zo snel niet terug... Zou je me zelf nog even een email willen sturen met je adresgegevens en welke stof je graag wilt hebben? De mail mag naar: nancy@ditisdot.be Alvast bedankt :-)

   Verwijderen
 6. Een hele leuke trui! Hier willen de zonen geen hoge collen, soms zelfs geen trui... Deze versie is echt heerlijk om in weg te kruipen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je ;-). En ja, ze zijn allemaal zo verschillend he! Mijn dochter draagt ook helemaal geen truien...

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!