maandag 9 oktober 2017

3 keer Mitch Sweater ... 3 keer anders

Onze jongens lijken maar niet te stoppen met groeien. De jongste kreeg vorige week zelfs nog een brief van het CLB mee naar huis met de mededeling dat hij toch wel erg gegroeid was ... Ook de oudste zoon is 'unstoppable'. Hij is met zijn 10 jaar bijna zo groot als ik ... Waar gaat dat eindigen? 

Het leuke aan dit verhaal is dat ik bijna voortdurend nieuwe kleding mag/kan naaien. Ik heb letterlijk altijd het excuus dat ze nog dit of dat kunnen gebruiken! Enter nieuwe 'tussenseizoenmaaksels'. (Dat dat ook een effect heeft op mijn 'unstoppabele' dwang tot stofaankopen vergeten we hier even ...)

Ik startte met enkele nieuwe sweaters voor de oudste zoon. Ik gebruikte hiervoor het patroon van de Mitch Sweater uit La Maison Victor. De sweaters zitten echt in een mum van tijd in elkaar. De eerste sweater werd er eentje uit een gewonnen stofje van Een huis in de straat. Aangezien het lapje stof niet de afmetingen had van mijn kleine reus, moest ik creatief nadenken. Resultaat: een leuke sweater zonder restjes stof! Dankjewel Sarah!!De tweede werd er eentje uit een donkerblauwe sweaterstof die ik een paar weken geleden scoorde in de kringloopwinkel (7 meter sweaterstof voor 7 euro!). Om de kleur wat op te frissen werkte ik de sweater af met kobaltblauwe boordjes en 'toevallig' vond ik nog matching ellebooglapjes in mijn voorraaddoos. Het duurste aan deze sweater is ongetwijfeld de applicatie van Van Ikke ;)!
En tot slot een sweater met een zelfbedrukt stofje. Ik tekende een varen en nam deze over op een stencilvel voor de easy screen print kit van Bobbinhood. De grijze sweaterstof is een echt zomers stofje, heel licht en luchtig. Ik combineerde het met een grasgroene stretchstof uit de kringloopwinkel. 
En op enkele foto's zag je vast en zeker onze photocrasher, a.k.a. kleinste broer. Hij toont zich hier ook in een zelfgemaakte outfit. Het truitje blogde ik hier al een keer. De broek is een Cisse van Zonen 09 in een jeanskleurige tricot.Naaisgroetjes van Tine!


BewarenBewarenBewarenBewaren

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's! En wat een gelukzak toch, die oudste ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie sweaters! En wat een heerlijke foto's van jouw stoere lange jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke truien en ook super leuke fotos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het is niet altijd makkelijk om mooie foto's te maken, maar nu had ik het een en ander mee: een dag vol zon en een zoon die naar de kermis wou, liefst met goedgezinde ouders ;)!

   Verwijderen
 4. Knappe foto s !!! Leuke sweaters , wauwie !!! Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Dankjewel! Dat geeft me weer een boost om verder te doen!

   Verwijderen
 6. Waw zalig! Ik ben wel benieuwd waar jij naar de kringwinkel gaat, zo'n beauties vind ik hier Niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het geluk in de buurt van kringloopwinkels te wonen die jaarlijks een heus stoffenspektakel organiseren. De prijs is dan 1 euro per meter! Het is dan vooral moeilijk om niet te overdrijven ;)! De rest van het jaar is het wel wat minder qua stoffenaanbod ...

   Verwijderen
 7. Toffe exemplaren. Ik heb er vorige week 2 gemaakt voor ons jongste neefje. Zit snel in elkaar hè.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!