dinsdag 26 september 2017

Cosy Poncho's: the Pumpkin Pie Poncho van Candy Castle Patterns!

Juist toen ik in een naaidipje beland was - seizoenswissels doen wat met een mens - kwam er een oproep van Candy Castle Patterns. Alvorens Rebecca haar nieuwste patroon, de Pumkin Pie Poncho, zou lanceren, wilde ze deze uitvoerig getest en kritisch gekeurd zien door een groepje naaisters. Een poncho, mmmm... dat was eens wat anders dan een shirt of een jurk en plots voelde ik het weer kriebelen...
Het weer was ronduit shit (excusez le mot) en ik had nood aan warmte. Dit patroon gaf me wat ik nodig had dankzij de gezellige opties: een hoge col of kap, kangoeroezakken, froezels... hier en hier zie je wat ik bedoel ;-)).


Noor valt al buiten de maattabel, ondanks haar leeftijd, maar gelukkig heb ik nog een kleiner exemplaar rondlopen. En die zag het helemaal zitten. Hij koos een versie die "alles heeft wat ik wil!!!!" (

Ik maakte op vraag van de ontwerpster de kledingmaat (7j) die correspondeert met Tijs zijn lichaamsmaten en deze valt helemaal perfect.

Zei ik al dat het weer shit was? Ik koos dan ook volop voor zachtheid om in weg te kruipen: de poncho voerde ik met een heerlijk veloursje (ofzo...)... Warmte! 

 

Nadat Tijs de godganse dag rond paradeerde in zijn tweede huid, wilde Noor dat natuurlijk ook. Zij trok zowaar een nog zachter pelsje uit de voorraadkast! Ik liet het even sneeuwen tijdens een woensdagvoormiddag en toen de school uit was, kon ik ook haar blij maken.


Voor haar nam ik de grootste maat (10j) en verbreedde en verlengde enkel het onderste deel van de poncho (dus niet de schouders) overal met 2cm. De stof is heel rekbaar dus zakt wat uit, who cares 😉. De keuze van je stof bepaalt hoe je poncho valt zoals je kan zien op de foto's op de verkoopsite!Wat ben ik onder de indruk van de duidelijkheid van de instructies bij het patroon! Elke stap wordt zorgvuldig toegelicht zodat iedereen zeker mee is. De ontwerpster gaat er prat op patronen te maken die ook voor beginnende naaisters toegankelijk zijn en gaat dan ook niet uit van voorkennis. Deze eerste ervaring met de patronen van Candy Castle smaakt naar meer. 

Toen ik tegen naaivriendinnen zei dat ik een poncho voor Tijs ging maken, keken sommigen onder hen eerst bedenkelijk: een poncho voor een jongen? Ja dus! Wat denk jij? Zie ook jij je (klein)zoontje erin rondlopen??? 

Naaisgroetjes van TinneV
patroon: Pumpkin Pie Poncho van Candy Castle Patterns  (12m tot 10 jaar) - maattabel, stofkeuze enz... vind je terug via de link! (nog tot 29 september te koop aan 15%!)

6 opmerkingen:

  1. Wat schrijf je toch ontzettend leuk!! Ik vond het super dat je mee hebt gedaan, en zulke leuke dingen gemaakt hebt! Heel erg bedankt en hoop dat de kinderen er nog veel plezier van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet absoluut kunnen voor jongens en ik vind jouw versie heel geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk! En ja, moet kunnen voor jongens!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!