zondag 13 november 2016

Binnenkijken in mijn naaikamer

Zelf ben ik altijd erg nieuwsgierig naar foto's van mooi ingerichte naaikamers. Ik kan me ook uren bezighouden met het zoeken naar ideetjes op Pinterest ... Vandaar dat het tijd werd om eens te tonen waar mijn lievelingsplekje in huis is!

Een eerste kanttekening hierbij: ik heb geen plaats om een volledige kamer aan mezelf toe te wijzen en moet het dus doen met een luttele 4 vierkante meter (ruw geschat)! De laatste jaren zag ik ons huis meer en meer ingepalmd worden door mijn zonen en de hobby's met uitgebreide toebehoren (o.a. drumstel). Tijd om revanche te nemen, dacht ik zo. Ik zwierde het Ikea-tafeltje, dat ze bijna letterlijk met hun knieën konden opheffen, uit het raam en eigende me de overgebleven ruimte toe. De speelmat is nog getuige van het feit dat niet lang geleden hier kinderknietjes over kropen ;)!

Een beperkte ruimte vroeg ook om een doordacht plan. Ik wilde zoveel mogelijk kunnen doen én opbergen op een zo klein mogelijke ruimte. Mijn stoffen kon ik kwijt in 2 ladekasten die voordien op de kinderkamers hadden gestaan ... En ook een beetje in één van de vele speelgoedkasten ... en op de grond ... en in enkele tassen ... (oeps).
De patronen werden ingedeeld in categorieën en voorzien van labels, waardoor ik nu veel sneller een patroon kan terugvinden. De kaften staan netjes te blinken in de kast, terwijl voordien mijn patronen zich zowat overal bevonden. Een echte verbetering dus.Mijn knopen-, bias- en lintenverzameling durf ik nog niet te tonen. Hier moet ik nog eens een ordelijk systeem voor bedenken. (Alle tips zijn welkom!) Maar met mijn ritsen ging ik al wel aan de slag. Een bescheiden verzameling als ik ze zo op een kapstokje zie hangen ... (de ritsen per lopende meter hangen er wel niet tussen!). Het kapstokje bevestigde ik met een nagel in de muur en zo vulde ik een verloren hoekje op.

Terwijl ik zit te naaien heb ik helaas geen zicht op de buitenwereld, maar ik kijk gelukkig wel op het allermooiste wandrekje!


En hoe ziet jullie naaihoek/kamer eruit?

Naaisgroetjes van Tine

23 opmerkingen:

 1. Fijn! Ik heb wel een volledige kamer, maar die ligt veel rommeliger dan bij jou. Als ik ooit eens een opgeruimde kamer heb, neem ik ook foto's en maak ik er ook post over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuje ruimte! Niet groot maar je hebt alles en gezelligheid 😀 ik naai in de woonkamer, heb daar een speciale kast. (Kwam ooit op mijn blog dus als je nieuwsgierig bent vind je zeker de foto's terug 😀)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga ik eens kijken! Ik vind dat vaak heel inspirerend!

   Verwijderen
 3. ziet er heel gezellig uit, waar je nog fijne creaties gaat te voorschijn komen!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd fijn om iemands hobbyruimte te bewonderen! Ik naai ook gewoon in de woonkamer, met de nodige rommel tot gevolg ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens ik in actie schiet, is het bij mij ook rommelig hoor😉. Nu was alles opgeruimd!

   Verwijderen
 5. Zo leuk om andermans naairuimte te zien! Ik wil nog herinrichten en dan kun je ook bij mij binnenspieken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supergezellig - the Place om nog meer mooie dingen te maken met je naaimachien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zeg, wat netjes allemaal! ik heb al een hele tijd het idee om onze bureau / naaikamer deftig onder handen te nemen, dus ideetjes als deze zijn zeer welkom.
  staat op mijn to do list voor zeer binnenkort (als in morgen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, en het idee dat ik daar ook mag komen zitten... <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met veel plezier! Samen naaien is nog leuker dan naaien in een gezellige kamer!

   Verwijderen
 9. ziet er leuk en handig uit, en best goed georganiseerd ook! Mijn vorige naaiplekje is hier te zien: https://lilliepawillie.wordpress.com/2016/05/22/mijn-naai-en-creaplekje/ Nu heb ik maar een hoekje van onze kelder, maar beter dan niks, en ik ben nog steeds zowat bezig hoe ik het er wat gezelliger kan maken. Misschien, als dat ooit lukt, schrijf ik er ook wel eens een postje over :-) Dat idee van die ritsen vind ik trouwens geweldig! en ik ben een beetje jaloers op die mooie en ordelijke mappen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alvast veel rommeliger dan de jouwe! :) Ik zag in mijn blogrol dat je een heel mooi jurkje in Polar Party black hebt gemaakt! Ik wilde dat hier even komen bewonderen, maar de post is nergens te vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even geduld😉 Mijn partner in crime, Tinne, maakte het kleedje en wacht nog op de release van het patroon alvorens het online te gooien!

   Verwijderen
  2. Ja, het is niet simpel om iedereen hier uit elkaar te houden maar Tine is met 1 N en ikke schrijf onder TinneV ;-).

   Verwijderen
 11. Ik ben volop bezig met het inrichten van mijn naaikamertje, echt zalig om mijn eigen plekje te hebben.
  Ooit wordt dit waarschijnlijk wel een kinderkamer maar pas voor kindje 2 en er is zelfs nog geen sprake van kindje 1 dus ik heb nog wel eventjes tijd. Tegen die tijd zou er een kamertje in onze kelder (dat wel uitkijkt op de lager gelegen tuin) moeten gerenoveerd worden zodat ik mijn eigen plekje kan houden maar dan gewoon op een ander plekje.
  Fotootjes post ik ooit wel eens maar eerst verder afwerken.
  Jouw plekje ziet er in ieder geval leuk uit, je systeem met je patronen ga ik denk ik gewoon schaamteloos kopiëren

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ziet er goed uit! Mijn naaikamer is momenteel work-in-progress, en wordt gedeeld met de zonen. Ik kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!