maandag 18 juli 2016

Oops we did it again: shortjestijd in kleur!

Ik val niet graag in herhaling maar ach, never change a winnning team! Pas gaven we de wereld meer kleur door wit-zwartstof in te kleuren en om te toveren tot T-shirts. Gewoon kliederen met (al dan niet glitter)textielstiften en glitters gemengd met textiellijm volstaat om plots een heel andere stof te krijgen.  Ik viel met mijn gat in de boter want na de vorige post, kreeg ik van Creotime een assortiment textielstiften-om-uit-te-proberen toe gestuurd. Apart aan deze stiften is dat ze zowel een dikke als een dunne punt hebben (én goedkoop zijn!). Na een wasjes bleef de kleur netjes zitten. Tevreden dus ;-)
Nu herhaalden we het procédé met een andere stof (Crazy Birds van Finch Fabrics) en met een ander resultaat: ik maakte er shortjes, mee. Vind je die grappige diertjes er nu niet nog aantrekkelijker uitzien?Voor het shortje van Noor tekende ik zelf een patroontje, geïnspireerd door wat ik rondom mij zie ;-) (patroontje vind je hier: "de zomerfanatasie") . In boord van de pijpjes stikte ik een  elastiekje. Enkel aan de zijkanten. Klein detail maar het geheel oogt wat schattiger en meisjesachtig.


Ze had graag een gouden rek bovenaan en kleur voor de zakjes. Zo gevraagd, zo gedaan...
Dat het perfect speelproof is, bewees een dagje Bokrijk.

Voor de beschrijving van de andere short, eerst wat Bokrijkpromo... Echt fijn als daguitstap. Vooral op een vakantiezondag. Dan is er nog wat extra animatie...

Er wordt muziek gemaakt en als je durft kan je dansen...


En na braaf in een begin 20ste eeuw klasje gezeten te hebben, kan je volledig los gaan in en anarchistische kroeg...Het patroontje voor een maatje 134-140-146 kan ik je geven. Je kan ook een bestaand patroontje nemen en de pijpjes aan de zijkant wat gebogen teken in plaats van recht. Ik stak in 9 cm van de zoom een elastiek.

Voor Tijs maakte ik eindelijk het Pim patroon van Zonen09. De versie met steekzakjes. Tijs is heeeelemaal in to groen, en wie ben ik om daar iets tegen te hebben??? Dus, mama dook in haar goedgevulde stoffenkast en diepte er een bestemmingsloos tricootje uit voor de extraatjes.


Voor de tailleboord week ik af van de werkbeschrijving: ik tekende het patroondeel in één geheel (9cm breed) en zette deze aan het broekje zoals je dat met een gewone boord doet. Daarna reeg ik de elastiek door de band en naaide deze toe met een onzichtbare steek. Waarom? Omdat ik dat tot nu toe zo deed bij broeken. Meer moet je er niet achter zoeken.

Ook dit shortje is helemaal goedgekeurd door de kritische zoon des huizes...

Overigens, er werd, na enige solo opwarming, een nieuwe rockband opgericht. U zal er nog van horen!

Er is nog een beetje stof over. De schare kinderen waar we mee in Bokrijk waren bestelde ook een exemplaartje. Hopelijk krijg ik er nog enkele uit en kan ik nog wat Pimmetjes fabriceren en het gratis  Pippa patroon uitproberen.
Naaisgroetjes TinneV!

Ik lees jullie reacties graag...

14 opmerkingen:

 1. Hier is maar één reactie mogelijk: superdeduperleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh geweldig, dat stofje! ♥ voor die elastiek in die zijnaad trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weeral superleuk! Je maakt me jaloers 😉 (10 dagen zonder naaimachine is echt wel afkicken!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw - zowel voor de schilders als de naaismama

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig leuk!! En zo'n toffe foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Volgens mij is dat ook effectief zo! Geweldig hè ;-). Ging je zelf al naar het jaren 60 gedeelte in Bokrijk? De moeite!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!