donderdag 30 juni 2016

Een Ole... oftewel de boer en de krik...

Soms heb ik last van negatieve faalangst. Ik denk dan dat ik iets niet kan, blokkeer, zaag en klaag, word onrustig,... Ken je het verhaal van de boer en de krik? Bijna paste ik daarin... Hier mijn versie van deze parabel:

Voor een Zonen09workshop koos ik voor de Ole. Steeds meer geraakte ik er van overtuigd dat dit project een brug te ver voor me was. Iemand anders kon de vest beter afmaken en mocht hem dan meteen houden. Ik had het er bijna mee gehad ;-).

Maaaaaar, doorzettingsvermogen, taakspanning, zelfrespect en trots (én een goeie gedetailleerde handleiding bij het patroon in combinatie met een Zonen09workshop én lieve (naai)vriendinnetjes) zijn nog meer mijn deel... Om in de landbouwsferen te blijven: de boerin, zij ploegde voort...

En gelukkig! Ik ben zo trots op "mijn" Ole! Net voor de allerlaatste dag van het allerlaatste jaar in de kleuterschool van mijn kleutertje raakte hij af. Vandaag kon Tijs dus in stijl naar school! Zijn t-shirt koos mijn zelfbewuste zoon zorgvuldig zelf: "Het zijn dezelfde soort knopen...!".

Ik overspoel je met foto's omdat ik verliefd ben op mijn temperamentvolle maar o zo schattige kleuter. Sta het me toe, het hoort bij mijn verwerkingsproces ;-) op het einde van zijn kleuterschoolcarrière!
Let vooral ook op het doorlopen van de tekening in de stof. Daar ben ik voor gegaan. 

Ik vind dat ik daar over mag stoefen want die prachtige stof heeft me met momenten tot het uiterste gedreven! Het fijne blauw-witte stofje rekt meer dan de blauwe Punta di Roma waardoor de patronen langs geen kanten overeen kwamen. Maar, naad- en vormband snelden me ter hulp. Hoe kon ik hen ooit vergeten!?
Ook mijn nieuwe naaimachine bewees zijn superioriteit alweer! Die is werkelijk voor geen kleintje vervaard!
Mijn ontzag voor patroonontwerpsters piekt overigens! Ik buig bij deze zeer diep voor Sharon van Zonen09... Wat een vernuft is die Ole. Zonen09 handleidingen blinken dan ook nog eens uit in duidelijkheid. Zelfs voor een beginner met enige ervaring en wat lef worden hierdoor wat complexere modellen haalbaar.

De laatste stap in de werkbeschrijving zorg voor het meest bijzondere moment. Als ik de Ole nog eens maak, neem ik er zeker een foto van: "het keergat-moment"! Heel de vest moet door een opening van een goeie 10 cm in de mouw. Op een gegeven moment weet je niet meer waar je gebleven bent maar je propt naarstig door... En, ineens, is de Ole geboren! Gelijk een vlinder uit een cocon ;-). Echt de waarheid! Probeer het zelf een keer...
En nu, schaamteloze spam!

Opperste concentratie voor de dodensprong!Knopen worden voorzichtig open en dicht gedaan. Geen vrees hier voor een opengescheurde sluiting. 
De geliefkoosde pose...

Van deze is hij zelf onder de indruk!

Eerbetoon aan onze Rode Duivels...Armen vol tatoes!

In gevecht met een slang!

Hier is het echt mijn kleutertje...

Zo, ik kan er weer even tegen... 

Naaisgroeten TinneV

Patroon: Ole van Zonen09

20 opmerkingen:

 1. Prachtig!! Goed volgehouden! Gij doet dat goed 😊😘

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw Ole is een supermooie Tinne! Al die moeite waard dus! En ja, die kleinste kleuterschool-af is even slikken hé?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt de moeite waard inderdaad! En, ja, geen kleuter meer. Ik houd het toch nog een zomer vast hoor!

   Verwijderen
 3. Toppie - zowel Ole - Tijs als mama Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo geslaagd, prachtig in deze stof. Heb er zelf ook een lap van liggen en blijf maar twijfelen of het ooit iets wordt, maar na deze te zien heb ik zoveel zin om er in te knippen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, Saskia... Alleen al bij het lezen van het feit dat je nog een lap hebt liggen, word ik al jaloers! Vooral goed verstevigen aan de randen en dan kan er niets mislopen. Het is echt een prachtig en best stevig stofje hoor. Benieuwd naar wat jij er van gaan knippen ;-)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Awel, Annick, met dat eerst ben ik het dus zooooo eens he ;-)

   Verwijderen
 6. Geweldig mooi gelukt!!! Gelukkig heb je doorgezet!! You can do it!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een Ole! Heerlijke stof en proficiat met het afmaken Tinne! Ik genoot van je foto's, de complimenten voor Zonen 09 en de zin "gelijk een vlinder uit een cocon". Haha! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je hier een bezoekje brengt! ;-) En, mijn vergelijking klopt toch gelijk een bus, niet waar? ;-)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooi!! Ik heb hem ook al lang op mijn lijstje staan maar nog niet aangedurfd... Deze is een hele mooie versie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik moet zeggen dat ik het ook wel een uitdaging vond maar achteraf... Je kent dat he ;-)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!