woensdag 27 april 2016

Creating family memories: what a day!

3 april 2016. Een nieuwe datum om toe te voegen aan onze collectief gezinsgeheugen. Wat een dag! Onze jongste zoon deed zijn eerste communie. Alsof dat alleen niet voldoende was om er een groot feest van te maken, werden we ook nog eens getrakteerd op een fantastische lentezon.

Uiteraard kon ik het niet laten om mijn zonen te voorzien van eigen maaksels. Voor onze communicant greep ik terug naar het vertrouwde Theopatroon van Zonen 09. Ik maakte voor hem de versie met lange mouwen in een heel mooi Soft Cactusstofje. Als patroon voor het vestje gebruikte ik een patroon uit Knippie. Omdat het perfect moest zijn, kwam er heel wat 'handnaaiwerk' aan te pas!


Voor zijn broer kon ik helaas geen beroep meer doen op het Theopatroon. Hij draagt momenteel maat 146. Het hemdjespatroon nam ik dan maar over uit een oudere Ottobre. Jammer genoeg is de pasvorm helemaal niet zoals bij de patronen van Zonen 09. De lengte is wel oké, maar het hemdje valt te breed. Ook dit stofje komt uit de Soft Cactuscollectie. De trui is een Billie van Zonen 09 met V-hals. Ik maakte een maatje groter omdat het moest kunnen dienen als sweater. Onderaan de boord liet ik een stukje van de gestreepte boordstof terugkomen.Voor mezelf maakte ik een Louisadress met zakken uit een fantastisch mooie stof van Lotte Martens. Foto's volgen zeker nog!

De laatste week voor de communie draaiden niet alleen mijn hersenen maar ook mijn Cameo overuren! We voorzagen bloempotjes in de nieuwe lievelingskleur van Juul - licht appelblauwzeegroen -  en versierden ze met stickertjes, gemaakt door de Cameo. In sommige potjes kwamen lentebloemetjes, in de andere zelfgemaakte windmolentjes. Enkele boomstammetjes voorzien van een leuke sticker kleedden de buffettafel wat aan. Ook de uitnodiging werd grotendeels gemaakt door de Cameo. Ik voorzag ook nog labeltjes om aan de ballonnen te hangen, die later op de dag door alle kindjes de lucht in werden gelaten. Dit alles gebeurde uiteraard onder het strenge toezicht van Juul, die heel goed weet wat hij wil en voorzien is van een gezonde portie creativiteit.
Kortom, het was een fantastische dag waar we lang aan zullen terugdenken!Patroon: Theo van Zonen 09 en vest uit Knippie april/mei 2012 (Juul)
                Blue poplin hemd uit Ottobre winter 06/2011 en Billie van Zonen 09 (Vik)
Stoffen: Soft Cactuskatoentjes en sweaterstof,


Naaisgroetjes van Tine!

19 opmerkingen:

 1. Jij bent toch echt wel een topnaaister hoor! Echt heel knap... Ik kijk ook uit naar jouw jurkje... En naar onze CameoDate! heb nog zo veel bij te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk. Het resultaat is prachtig, om trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, daar zal je wel wat werk aan gehad hebben, maar het resultaat mag er vast en zeker zijn. Zowel de naaisels als de Cameo-maaksels zijn schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw -toppie zowel kleren als decoratie - kijk ook uit naar je kleedjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Mooi hoor! Zowel de kleertjes als de decoratie en de foto's! Supercreatief! Ik ben heel benieuwd naar jouw jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel knap gemaakt! Super!

  En fijn dat het zo'n superdag was!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!