zondag 6 maart 2016

Katoenen broodzak (deel 2): een upcycle projectje!

Remember mijn oproep van de eerste blogpost over een herbruikbare broodzak... Ik vroeg me af welke stof ik het best kon gebruiken en waar ik die kon vinden. Je vindt er overigens ook een "patroon" voor een eigenmaakbroodzak. Via facebook kreeg ik verschillende tips: ongebleekt katoen (baalkatoen) (al dan niet bio) of linnen blijken (uiteraard) het meest aangewezen. Zelf vind ik de biovariant optimaal maar voor ik deze ergens gevonden had, schoot mij een doos op het zolder te binnen... Onze eerste gordijnen kwamen uit Ikea en waren zowaar van baalkatoen gemaakt! Niets mag zomaar weggegooid worden ten huize van TinneV(naaisgerief)... Wie weet welke projecten dienen zich ooit nog eens aan? Mijn vriend denkt daar overigens anders over: al de opbergruimte en -dozen die we zouden kunnen uitsparen als ik meer zou weggooien, zouden ons ik-weet-niet-wat-opleveren! Helaas, ik ben genetisch belast dus kan niets doen aan mijn verzamelwoede...

Ik tekende het patroondeel uit de eerste blogpost over en nam deze over op de stof.
En toen werd het stil. Ik lokte rats over een simpel lintje en mijn overlock begaf het! De boven- en ondergrijper tikten tegen elkaar. Ik leerde meteen een belangrijkste les: pruts niet zelf aan je overlock! We probeerden de bovengrijper recht te wringen en krak. Dom... Aangezien ik geen zin had om dit saaie stikwerkje met het gewone naaimachine af te werken, duurde het even voor deze blogpost verscheen. Maar zie hier het resultaat:


Met de Cameo sneed ik enkele zeer neutrale basic woorden uit om de zakken iets op te fleuren.En kijk, alles past er mooi in. Ook de legofiguren van de dochter... Zij vreeg of ze asjeblieeeef ook zo'n zak te krijgen.

Voortaan doe ik mijn best om mijn broodzakken ook effectief mee te nemen naar de bakker...


Naaisgroeten van TinneV

(Ik lees je reactie/tips/aanvullingen... graag!)

15 opmerkingen:

 1. Goed gedaan! Niks verzamelwoede, maar bewust ecologisch handelen, zo zou je het ook kunnen noemen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw tof! Blijft je brood daar lekker vers in? Ik heb ook nog van die gordijnen liggen die wachten om herwerkt te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, dat is dus ook de vraag nog voor mij ;-). Ik test het momenteel uit, dat van gisteren is nog heerlijk ;-). Zal ook wel te maken hebben met het soort brood, het ene droogt sneller uit dan het andere merkte ik al... Maar hier blijft brood meestal niet zo lang in de zak dus voor ons zal het zeker lang genoeg zijn...

   Verwijderen
  2. Ondertussen toch al een weekje ervaring en geen klachten over te snel uitgedroogd brood... Voor ons werkt het dus wel.

   Verwijderen
 3. Ik denk dat de boterhammetjes nog beter gaan smaken nu ze uit zo'n mooie, ecologisch verantwoorde zak komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En vindt de bakker dat geen probleem om je brood daar in te verpakken?Of bak je zelf brood misschien.Ze zijn in elk geval tof gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bakkers keken een piepklein beetje verrast als ik het vroeg maar ik zei er telkens bij dat het een experimentje is ;-). Ze vonden het tot nu toe zeker geen probleem om het brood er in te "verpakken". Uiteindelijk kost het hen geen moeite hè?

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!