maandag 11 september 2017

Tijs en Hermien op de boerenbuiten...

Na deze tas en dit kwartet kreeg ik de smaak te pakken en liet ik me met plezier nog eens uitdagen dankzij de ongelooflijk goed georganiseerde Sew Challenge van Davina van Woohoo! By Davina. De derde alweer, die Davina is niet te stoppen! Deze keer kreeg ik behalve criteria ook enkele gesponsorde spulletjes om de challenge helemaal echt te maken.
Toen ik mijn pakje opende en mijn criteria herlas, moest ik welgeteld één keer slikken en wist ik het al... 

Met stof van Cas & Nina en kamsnaps van Babarum...


... werd ik uitgedaagd iets voor een baby of peuter te naaien... Mijn koters vallen niet meer in die categorie en ik heb al werk genoeg om voor hen iets genaaid te krijgen ;-), dus dat deed ik tot nu toe nog niet!De tractoren deden me meteen denken aan het schattige dochtertje van een allerliefste ex-collega.

Als Roza zegt: "tactor...", dan gaat het niet over haar speelgoedtractor maar over dit formaat (of eigenlijk nog groter ;-))!


Want haar papa runt een loonwerkersbedrijf... met heeeeeel veel tractoren!!!!

Waar andere kinderen "Pas op, warm!" leren kennen aan de potten en pannen in huis, leert Roza dat aan de "schoorsteen" ("uitlaat" of "pijpke" in het vakjargon) van de tractor ;-).
 Mama Ils was meteen enthousiast toen ik haar vroeg om haar dochter te mogen kleden. Ook al staat het favoriete merk van papa Arne niet te pronken op de stof ;-). Voor mij zijn tractoren tractoren maar net zoals loonwerkers geen boeren zijn, is een Fendt geen John Deere... 
We wilden de tractortjes vooral niet onder kleding verbergen maar het roze-roze wilden we wel wat temperen... Na een korte brainstorm kwamen we uit op een bodyke (of romper) onder een salopetje. 

Tijdens een naaiweekend raadde men me het bijzonder veelzijdige Herman & Hermien patroon van Cherry Designs aan. Ik hoorde al vaker over het lubberen van de boordjes en dacht: "oh jee"... Maar dankzij de perfecte werkbeschrijving: niks daarvan! Ik koos op goed geluk voor een confectiemaat groter dan die Roza nu draagt en dat bleek een goede keuze op vlak van lengte... Daar zit nu nog wel wat groeimarge in... Aan haar lijfje mocht de body eigenlijk wat ruimer zitten om nog een tijd mee te kunnen... Misschien nam ik beter twee maten groter en verkortte ik daarna een maat? Ik vraag me af of anderen deze ervaring ook hebben met de Herman of Hermien? (reactie van Stefanie van Cherry Designs: "De rompers zijn inderdaad ontworpen om goed aan te passen. Wie het liever 'wat losser' heeft, kan het perfect oplossen zoals jij het beschrijft! 😉")

Over het patroon voor de salopette moest ik niet nadenken. De Tijs salopette zou ik zo zelf gemaakt hebben voor mijn kinderen (Oh, waarom kon ik nog niet naaien toen ze kleiner waren...)! Deze zag ik al vaak passeren en ik ben telkens op slag verliefd ;-). Zo'n tof en dan nog wel gratis patroon!!!!


Alles klopt... Enkel lof over het patroon én de perfecte werkbeschrijving met foto's. Ook nu koos ik een maatje groter dan de huidige maat van Roza... De lengte is perfect en ook de pasvorm is prima.

Aanpassingen:
* De 5 gesuggereerde kamsnaps zijn net te weinig vind ik. Ik "pitste" er nadien nog 2 extra in en misschien mogen er nog wel 2 bij!
* Ik besliste samen met mama Ils onze eigen goesting te doen met de 'litskes'. Kan je zien wat het verschil is met de andere exemplaren die je online kan vinden???

Over tractoren gesproken... Zie je welke van deze twee tractoren...

... op het bodietje afgebeeld staat?

 
Hell yeah!! It's a John Deere...

Een retrootje! Met, #OMG, een zelfgesmeed hert! Kan het nog perfecter???

Toen Ils de stof zag wist ze meteen waar ze voor mij zo'n exemplaar kon versieren! Zoiets maakt mij nu gelukkig se ;-). Ik vind dat dus mega cool hè, dat ik de kans had om fotoshoot te doen waarvan het hele plaatje klopt!!

Volgens mij kan ik alle criteria van de Sew Challenge wel afvinken zeker? ;-)


Zin in meer? Vandaag publiceren ook deze blogs nog heel wat moois!

Roza, mama Ils, papa Arne en grote zus Fien, merciekes zalle ;-). 
Tom, ook jij merci om de Pukkie aan ons uit te lenen!
En mijn lieve Winny, ook gezellig dat jij er weer bij was en dat ik enkele foto's van je mocht lenen! Wat zijn wij toch mooi complementair ;-).


Naaisgroetjes van TinneV

stof rompertje: Cas & Nina
kamsnaps: Babarum
patroon rompertje: Herman en Hermien
patroon salopette: Tijs Salopette

27 opmerkingen:

 1. Kei goed gedaan, Tinne! Wat een schoon plaatje! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe combinatie, mooie foto's en goed gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig! Die billekes zijn echt om op te vreten! En schoon genaaid ook hè ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik snap dat je eerst iets wil zeggen over de billekes en dan over mijn naaiwerk, dat zou ik zelf ook doen, ;-DD

   Verwijderen
 4. Mooi mooi...Ik ben fan van ... Roza !😘

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kei tof Tine! Dat kindje is om op te eten met zo een fijne outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stoer en schattig in één pakketje! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's waar... nu je het zegt ;-). ik was vooral verblind door het schattige ;-)

   Verwijderen
 7. Het kind, de naaisels, de setting... alles klopt gewoon!
  De rompers zijn inderdaad ontworpen om goed aan te passen. Wie het liever 'wat losser' heeft, kan het perfect oplossen zoals jij het beschrijft! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, bedankt ;-). En ook voor je aanvulling! ik zal ze toevoegen...

   Verwijderen
 8. Wauw... Ons kleintje past nog in zo een setje altijd kandidaat 😂 zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, jij ben een echte Challenge-fee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar zeg, als dat geen perfect match is weet ik het ook niet! Zo leuke foto's ook :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!